kinowar.com

Фестиваль «Нове німецьке кіно» оголосив програму

 29.09.2016  Фестиваль

13 жовтня в Україні стартує фестиваль «Нове німецьке кіно» – добірка найкращих фільмів з Німеччини за минулий рік. Фестиваль, який проводить Goethe-Institut спільно з компанією «Артхаус Трафік», є одним з найстаріших кінооглядів в Україні, що представляють кінематограф своєї країни. Подія відбувається у рамках «Тижнів культури Німеччини».

Нове німецьке кіно

Фестиваль відкриває фільм-претендент на премію «Оскар» від Німеччини – трагікомедія Марен Аде «Тоні Ердманн». На 69-му Каннському кінофестивалі, де картина Аде була номінована на «Золоту пальмову гілку», критики та експерти оголосили «Тоні Ердманна» своїм фаворитом, присудивши йому Приз Міжнародної асоціації кінопреси FIPRESCI. Також до програми увійшла драма Ларса Крауме «Держава проти Фрітца Бауера» – лауреат чотирьох Призів Німецької кіноакадемії, головної кінопремії країни, у тому числі за найкращу режисуру. Приз Європейської конфедерації художнього кіно у програмі «Панорама» та приз Heiner Carow на Берлінале отримала картина Доріс Дьор’є «Привіт з Фукусіми». Про Німеччину 1980-х розповість драматична комедія «Смерть хіпі! Хай живуть панки!» від триразового номінанта на берлінського «Золотого ведмедя» Оскара Релера. Методам маніпуляцій масовою свідомістю через ЗМІ присвячений документальний фільм «Overgames» від Лутца Даммбека, лауреата «Срібного голуба» фестивалю DOK Leipzig. У рамках програми «Нового німецького кіно» на глядачів чекає колекція короткометражних стрічок, куди увійшли як дебюти режисерів-початківців, так і анімаційні стрічки відомих німецьких студій. Більшість картин брали участь у Берлінському кінофестивалі та в основному конкурсі фестивалю короткометражних фільмів у Клермон-Феррані.

Нове німецьке кіно

Київські гості «Нового німецького кіно» побачать ретроспективу короткометражних стрічок Сергія Лозниці – українського режисера, який з 2001 року мешкає в Берліні. До програми увійшли його ранні документальні роботи, які були показані на німецьких кінофестивалях і принесли перші згадки у пресі.

Нове німецьке кіно

У рамках фестивалю у столиці відбувається професійний захід «Копродукції Німеччина-Україна: Проблеми та можливості», метою якого є вивчення питань копродукції та сприяння розвитку співпраці між двома країнами на прикладах успішних кінопроектів.

Нове німецьке кіно

Фестиваль «Нове німецьке кіно» відкривається в столичному кінотеатрі «Київ» 13 жовтня і триває також у Дніпрі, Львові, Одесі, Харкові та Чернівцях.

Нове німецьке кіно

Генеральний партнер: ProCredit Bank 
Офіційний авіаперевізник: МАУ 
Офіційний партнер з розміщення: Мережа готелів Premier Hotels and Resorts 
Партнери фестивалю: Дім Нюрнберга у ХарковіБаварський Дім в ОдесіУкраїно-німецьке культурне товариство GedankendachГенеральне консульство Федеративної республіки Німеччина в Донецьку, офіс Дніпро 
Генеральний телепартнер: Espreso tv 
Медіапартнери: Ретро fmФокусPlatformaoKinoLB.uaBit.uaХорошее кино

 

Коментарі