kinowar.com

Фестиваль «Нове німецьке кіно 2019» оголосив програму

10 жовтня в Україні стартує щорічний фестиваль «Нове німецьке кіно». До програми кіноогляду, який проводиться Goethe Institut в Україні спільно з компанією «Артхаус Трафік», цього року увійшли п’ять фільмів.

Фестиваль відкриває музичний байопік «Ґундерманн». Фільм Андреаса Дрезена розповідає про життя, любов та працю Ґерхарда Ґундерманна, простого оператора екскаватора, який почав писати пісні та став рок-зіркою у Східній Німеччині. На батьківщині стрічка Дрезена отримала п’ять премій Deutscher Filmpreis: за найкращий фільм, режисуру, головну чоловічу роль, сценарій, художника-постановника та костюми.

Гундерманн

Прем’єра нової роботи Фатіха Акіна, стрічки «Золота рукавичка», відбулася в рамках конкурсної програми Берлінського кінофестивалю, де шокуючий трилер претендував на «Золотого ведмедя». Фільм розповідає про серійного убивцю Фріца Гонку, який жив у Гамбурзі та знаходив собі жертв серед повій у однойменному місцевому пабі. За словами кінопреси, стрічка Акіна «закриває тему серійних убивць у кіно».

Золота рукавичка

«Робота без авторства» Флоріана Генкеля фон Доннерсмарка – драма, заснована на біографії німецького художника Ґерхарда Ріхтера. Дитинство Ріхтера припало на нацистські роки, що вплинуло не тільки на його життя, але і на його творчість. Прем’єра фільму відбулася в рамках конкурсної програми Венеціанського кінофестивалю, де він був відзначений премією молодіжного журі. Стрічка була номінована на премію «Оскар» за найкращий фільм іноземною мовою і найкращу операторську роботу.

Робота без авторства

Фантастична драма «У моїй кімнаті» – нова робота від лауреата Срібного ведмедя Берлінале Ульріха Кьолера. Головний герой фантастичної драми «В моїй кімнаті» – фрілансер, у якого мало грошей, але багато вільного часу. Він нещасний, але не думає про інше життя. Одного разу він прокидається і розуміє, що людство зникло з лиця землі. Прем’єра стрічки пройшла в рамках програми «Особливий погляд» торішнього Каннського кінофестивалю.

У моїй кімнаті

У 2019 році сторічний ювілей святкує легендарна німецька школа архітектури Баугауз. Документальний фільм «Дух Баугаузу» Нільса Больбрінкера та Томаса Тільша, створений в рамках мультимедійного проекту до річниці, розвідає про колосальний вплив художнього руху на сучасний вигляд нашого світу.

Дух Баугаузу

«Нове німецьке кіно» – один з найстаріших кінооглядів в Україні, які представляють кінематограф своєї країни. Фестиваль проходить у Києві з 10 по 16 жовтня у кінотеатрі «Жовтень» за підтримки офіційного партнера ProCredit Bank. Також покази традиційно пройдуть у Маріуполі, Харкові, Дніпрі, Львові, Чернівцях та Одесі, дати та місця проведення уточнюються. Всі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Офіційний партнер: ProCredit Bank

Партнери фестивалю: Генеральне консульство Федеративної республіки Німеччина в Донецьку, офіс ДніпроДім Нюрнберга у ХарковіБаварський Дім в ОдесіУкраїно-німецьке культурне товариство Gedankendach

Медіапартнери: Ретро fmФокусТеленеделяКорреспондентBodoPlatfor.maMoviegramoKinoТижденьХорошее кино

Коментарі