kinowar.com

Фестиваль «Тиждень австрійського кіно 2017» оголосив програму

6-й щорічний фестиваль «Тиждень австрійського кіно» стартує в Україні 19 квітня. Цього року програма фестивалю присвячена видатним австрійським митцям, зокрема художникові Еґону Шіле та письменникові Стефану Цвейгу.

Фільм «Еґон Шіле – Смерть і дівчина» розповідає про життя віденського художника-експресіоніста – стрічка отримала назву на честь його однойменної картини. Життя і творчість Шіле завжди визначали красиві жінки з його оточення. Вирішальні ролі зіграли двоє з них: сестра Герта і модель Валлі Нойціль – можливо, його єдина справжня любов. Фільм отримав 5 номінацій на Austrian Film Award і був удостоєний премії за найкращу жіночу роль. Режисер картини Дітер Бернер особисто відвідає фестиваль, щоб представити свою роботу українським глядачам. В основу фестивального постера цього року ліг автопортрет Егона Шиле, створений у 1913 році.

Эгон Шиле Смерть и девушка

Іще один біопік у програмі – картина Марії Шрадер «Стефан Цвейг: Прощавай, Європо». Фільм розповідає про період заслання у житті єврейсько-австрійського інтелектуала, одного з найвідоміших німецькомовних письменників свого часу. Стрічка була висунута від Австрії на здобуття премії «Оскар» за найкращий іноземний фільм.

Стефан Цвейг Прощай, Европа

Карколомна історія кохання поета Пауля Целана й письменниці Інгеборг Бахман відображена у фільмі «Мрійники». Целан – син євреїв, загиблих у концтаборі, Бахман – дочка члена націонал-соціалістичної партії Німеччини. Протягом 20 років вони були коханцями й залишили чимале любовне листування – саме воно лягло в основу експериментального фільму Рут Бекерман.

Мечтатели

Документальне кіно на фестивалі представляє новий фільм Ульріха Зайдля. Стрічка «Сафарі» – це гіпперреалістічний портрет європейців, які вирушають до Африки вбивати екзотичних тварин і повертаються на батьківщину з трофеями. Прем’єра картини відбулася у позаконкурсній програмі 73-го Венеційського кінофестивалю.

Сафари

Також на гостей «Тижня австрійського кіно» чекає традиційна підбірка найкращих медіаробіт з міжнародного фестивалю мультимедійних мистецтв ARS ELECTRONICA. Кіноогляд щорічно відбувається в австрійському місті Лінц і презентує новітні візуальні технології.

Арс Электроника

«Тиждень австрійського кіно» приймають такі міста: Київ, Дніпро, Одеса, Харків і Чернівці. Організаторами фестивалю виступають Австрійський культурний форум та компанія «Артхаус Трафік». Відбір фільмів здійснено за сприяння кінофестивалю Diagonale. Фестиваль вдячний Райффайзен Банку Аваль, надійному фінансовому партнеру, який вже багато років підтримує показ в Україні найбільш яскравих і резонансних кінокартин Австрії. За авіаперевезення фестиваль вдячний компанії «Міжнародні Авіалінії України», яка допомагає разом відкривати світ Україні. Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Медіапартнери: Ретро фмEspresoLB.uaФокусPlatformaoKinoCultprostirХорошее кино

Фестиваль вдячний регіональним партнерам: 
В Одесі: Почесному консульству Австрії в Одесі 
У Харкові: Почесному консульству Австрії в Харкові, Австрийскій библиотеці в Харькові 
У Дніпропетровську: Почесному консульству Австрії в Дніпропетровську, Корпорації «Ольвія» 
У Чернівцях: Почесному консульству Австрії у Чернівцях, Товариству австрійсько-німецької культури (Німецький дім в Чернівцях)

Тиждень австрійського кіно 2017

Коментарі