kinowar.com

Фільм «Додому» Нарімана Алієва можна подивитися онлайн з 18 березня

З 18 березня дивіться онлайн драму «Додому» Нарімана Алієва, національного кандидата на премію «Оскар» у категорії «Найкращий міжнародний фільм», на сервісі інтернет-телебачення OLL.TV

превью

«Додому» – повнометражний дебют режисера Нарімана Алієва. Фільм розповідає історію кримського татарина Мустафи. Двоє його синів поїхали в Київ після анексії Криму. Розповідь починається з того, що гине його старший син Назім, і батько вирушає до столиці, щоб повернути молодшого сина Аліма додому, а старшого поховати в Криму згідно з мусульманськими традиціями. Головні ролі у стрічці виконали відомий український актор та режисер Ахтем Сеітаблаєв і актор Ремзі Білялов. Продюсером стрічки виступив Володимир Яценко («Атлантида», «Дике поле»). Фільм створено за підтримки Міністерства культури України.

«Зараз у кожного з нас є час зупинитися та наодинці зі своїми думками осмислити важливість рідних, які знаходяться поряд або далеко. Сподіваюся, цей фільм, що є інтимним висловлюванням про сім’ю, батьківщину та нашу нелегку долю на шляху до внутрішнього порозуміння, допоможе переосмислити ці речі. Бо кому ми будемо потрібні, якщо не одне одному?» – поділився режисер Наріман Алієв.

У широкий український прокат драма «Додому» вийшла 7 листопада. В кінотеатрах фільм переглянули майже 23 тисячі глядачів, а бокс-офіс склав понад 2 мільйони гривень. Стрічка вже була показана у 18 країнах, права на фільм придбали для дистрибуції у Франції, Великій Британії, країнах Бенілюксу, Греції, Туреччині та Китаї.

Світова прем’єра фільму відбулася у конкурсній програмі «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю. На Одеському міжнародному кінофестивалі, де відбулася українська прем’єра, «Додому» виборов Гран-прі – «Золотого Дюка», що присуджується за результатами глядацького голосування. Також на рахунку роботи Нарімана Алієва головний приз Міжнародного кінофестивалю у Бухаресті (BIFF), Міжнародного Босфорського кінофестивалю у Стамбулі. Крім того, стрічку Алієва було показано в рамках фестивалю українських фільмів у Варшаві, де вона отримала приз глядацьких симпатій.

Evge

«Додому» було обрано в якості національного кандидата на премію «Оскар» у категорії «Найкращий міжнародний фільм», картина також увійшла до лонг-листу 77-ї премії «Золотий глобус» у відповідній категорії. Стрічка стала тріумфатором другої Національної премії кінокритиків України КІНОКОЛО – її відзначено як найкращий фільм року, а Наріман Алієв та Ахтем Сеітаблаєв були нагороджені як найкращий режисер та актор.

Онлайн-прем’єра драми «Додому» відбудеться 18 березня на OLL.TV.

Читайте також:

Найочікуваніші українські фільми 2020 року

Найкращі українські фільми 2019 року

Найкасовіші українські фільми 2019 року

Коментарі