kinowar.com

Фільм-концерт «Розділові Наживо» буде лише один вечір 11 грудня в усіх кінотеатрах країни

Показ відбудеться у Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, Сумах, Житомирі, Луцьку та Львові. Квитки на фільм-концерт, де прозвучать вірші Сергія Жадана, вже можна придбати за посиланням.

Розділові Наживо

21 листопада відбувся допрем’єрний показ фільму у кінотеатрі «Жовтень». Перші глядачі поділилися своїми враженнями.

«”Розділові Наживо” — це кінотріп, потік hypnotic pictures, який моментально вихоплює тебе з побутового способу життя і переносить у щось метафізичне. Це крихкий фільм, його може зруйнувати сусід з попкорном поруч, проте якщо вже вдалося впасти в його течію, вона обов’язково винесе тебе до чогось трансцендентного», — Марина Степанська, режисерка. 

«Для мене це не стільки фільм-концерт, як фільм-поезія. Він вириває нас із буденності, яка постійно кудись несеться; повертає до вічних цінностей, до найпотужніших сенсів, заради яких ми тут існуємо, мабуть», — Ольга Бірзул, очільниця сектору кіно в Українському інституті.

«Мені здається, що таких тонких фільмів про культурні події у нас знімають вкрай мало, тому я б усім рекомендував подивитися це кіно, аби мати уявлення. Тут усе побудоване на дуже тонких речах, на імпровізаціях. І я знімаю капелюха перед творцями цієї стрічки, перед всією знімальною групою. Це дійсно дуже круто», — Антон Слєпаков, лідер гурту «Вагоновожатые».

«Таких проєктів в Україні мало: я маю на увазі проникнення в суть речей…Розділові дуже цінні особливо для тих, хто зустрів своє перше кохання до появи соцмереж і смартфонів», — Дар’я Аверченко, сценаристка та продюсерка.

Напередодні всеукраїнської прем’єри фільму-концерту «Розділові Наживо», 4 грудня в рамках проєкту Арт-Середа в просторі креативної спільноти IZONE (вул. Набережно-Лугова, 8) відбудеться зустріч з режисером стрічки Вадимом Ільковим та продюсеркою Дар’єю Бассель.

Вони розкажуть звідки виникла ідея задокументувати перформанс, як створювався фільм, які виклики стояли перед його творцями, як реалізовувалася багатокамерна зйомка. До того ж, відвідувачі Арт-Середи побачать фрагменти фільму-концерту та зможуть поставити свої запитання спікерам.

Початок о 19.00, вхід вільний, подробиці за посиланням.

 

Фільм-концерт «Розділові Наживо» – це екранізація перформансу «роздІловІ», культового мультидисциплінарного проєкту мистецької агенції АртПоле за участі Сергія Жадана (текст / голос), Олі Михайлюк (ідея / візуалізації), Олексія Ворсоби (музика / акордеон), Томаша Сікори (музика / експериментальні інструменти та саксофон) та Сергія Пілявця (VJ).

«роздІловІ» досліджують поезію через музику та візуальні образи, звертаючи увагу на ритми та інтонації. Це чуттєвий твір про любов, ніжність, смерть, терпіння до тих, хто поряд, про тишу. Вперше проєкт було презентовано у грудні 2012 року в Івано-Франківську та Києві на основі книги Сергія Жадана «Вогнепальні й ножові». З того часу «роздІловІ» об’їздили з виступами всю Україну, від Тернополя до Бахмута.

У 2019 учасники зрозуміли, що в тому вигляді та складі, в якому проєкт існував останні роки, подальша мандрівка неможлива. Дивним чином зйомки фільму-концерту «Розділові наживо» збіглися з цим рішенням і стали останнім виступом артистів в Україні та своєрідною крапкою в одній з численних історій «роздІлових».

Режисер-постановник фільму Вадим Ільков зібрав 11 найкращих операторів України для роботи над стрічкою. 11 камер одночасно слідкували за останнім виступом «роздІлових», не пропускаючи жоден рух артистів. В результаті сам фільм став дослідженням творчого процесу, розкриваючи перед глядачами несподівані та захопливі моменти творення мистецтва, можливості бути разом, чути й відчувати один одного.

Вадим Ільков, оператор-постановник фільму «Вулкан» (2018), режисер фільму «Тато — мамин брат» (2018) – переможець ОМКФ-2019 за кращу режисуру та кращий український повнометражний фільм. 

Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Виробництво – Вадим Ільков

Режисер та оператор-постановник – Вадим Ільков

Оператори – Сергій Стеценко, Андрій Лисецький, Олександр Течинський, Христина Лізогуб, Світлана Коваль, Ілля Єгоров, Андрій Котляр, Володимир Усик, Денис Мельник, Олександр Рощин, В’ячеслав Цвєтков

Художник-постановник – Мирослав Вайда

Звукорежисер – Борис Петер, Андрій Рогачов

Продюсерка – Дар’я Бассель

Тривалість – 66 хв

Дистрибутор – Kyiv Music Film

Прем’єра в Україні – 11 грудня 2019

Партнер – Національний культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький Арсенал»

 

Український культурний фонд ‒ державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України. Підтримка проектів Українським культурним фондом здійснюється на конкурсних засадах.

Агенція АртПоле — незалежна мистецька платформа, яка спеціалізується на створенні інноваційних проектів. Кожен з них відкриває нові можливості комунікації між митцями, нові методи роботи з різними арт-дисциплінами і, як результат, нові форми та сенси в сучасному мистецтві. Агенція також запрошує до спільної роботи антропологів культури й філософів, створюючи мультидисциплінарне поле існування для кожного мистецького продукту.

Коментарі