kinowar.com

Фільм про скандального Гарві Вайнштейна на 10-му Одеському міжнародному кінофестивалі

 04.07.2019  Новини

Документальна стрічка “Вайнштейн” – у позаконкурсній програмі “Гала-прем’єри” ОМКФ 2019

Харви Вайнштейн

У позаконкурсній програмі ювілейного 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю “Гала-прем’єри” відбудеться українська прем’єра документального фільму “Вайнштейн” про скандально відомого американського продюсера Гарві Вайнштейна.

Світова прем’єра стрічки відбулась на кінофестивалі “Санденс”, де вона одразу отримала позитивні відгуки світової преси. Це історія зіркового злету та безславного падіння титана кіно Гарві Вайнштейна. Вона проливає світло на те, як Вайнштейн здобув та впродовж десятиліть послуговувався величезною владою. Безліч судових процесів у справі про сексуальні домагання сталися трохи менше двох років тому, але недоторканність головного продюсера Голлівуду зруйнувалася в мить, а заразом і його кар’єра, яку він будував роками. У фільмі колишні співробітники, однокурсники та журналісти розмірковують щодо сприйняття Вайнштейна публікою як провидця, водночас докладно описуючи його нещадні спроби придушити рух #MeToo та втримати владу після скандалу, що трапився з ним.

Стрічку зняла британська режисерка документального кіно Урсула Макфарлейн. Її документальний доробок демонструє вміння переконливого і привабливого спостереження за персонажами, що поєднується із захопливою оповіддю та візуальною витонченістю. Серед робіт режисерки “Розлучення з Джонесес”, “Цунамі: історії врятованих”, “Шарлі Ебдо: 3 дні, які сколихнули Париж”, “Заручник”, “Смертельні вихідні в Америці”. Урсула Макфарлейн чотири рази номінувалася на премію BAFTA, а також має низку нагород та номінацій на премії Ґрірсона, Broadcast і Королівської спілки телебачення.

В український прокат фільм “Вайнштейн” випустить кінокомпанія “Артхаус Трафік” 22 серпня.

Нагадуємо, що ювілейний 10-й Одеський кінофестиваль відбудеться 12-20 липня.

Коментарі