kinowar.com

Чілдрен Кінофест представляє постер сьомого фестивалю та оголошує журі Четвертого конкурсу дитячих фільмів

VІІ Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків Чілдрен Кінофест представляє офіційний постер. Цього року натхненням для його створення стали фільми видатного мультиплікатора, легенди світової анімації – режисера Хаяо Міядзакі. У 2020 виповнюється 35 років від дня заснування його анімаційної студії «Ґіблі», яка випустила загальновизнані шедеври – «Мій сусід Тоторо», «Віднесені привидами» та «Принцеса Мононоке». Символ Чілдрен Кінофесту, Совеня Чарлі, тримає впізнавану парасольку Тоторо.

У рамках фестивалю вже вчетверте відбудеться Конкурс дитячих фільмів. За традицією, переможців визначать українські кінематографісти – продюсерка та директорка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич, зірка серіалу «Перші ластівки» актор Максим Самчик і аніматор Олег Маламуж, автор стрічки-переможця 6-го Чілдрен Кінофесту «Викрадена принцеса».

Юлія Сінькевич

«У ті часи, коли всі діти не можуть відірватись від смартфонів та планшетів, дуже круто, коли вони мають змогу дивитись хороше кіно на великому екрані. А ще краще, коли вони можуть долучитись до втілення на екрані власних історій, стати авторами справжніх кінофільмів і показати їх глядачам. Кіномистецтво – надзвичайно важлива частина культури, до якої варто долучати найменших глядачів з раннього віку, адже воно формує цінності, свідомість, творчий потенціал. Чілдрен Кінофест – фестиваль, створений з великою любов’ю до кіно і до дітей, і я дуже чекаю на цю світлу і творчу атмосферу», – коментує продюсерка Юлія Сінькевич.

фокстер & макс

«Я долучився до фестивалю тому що люблю кіно, і люблю дітей. А з їхнього симбіозу може народитися щось нове, самобутнє і надзвичайно чисте! У підлітковому віці я захопився кінематографом – і почав ковтати фільми один за одним. Кіно дає уявлення про життя, про причини і наслідки, про те, що немає правих і неправих, що у всіх своя правда, що немає поганих людей, що все можна виправдати і всім можна співчувати. Якісні фільми формують характер та дають ціннісні орієнтири. Чому підліткам варто знімати кіно? Бо так ти створюєш свій світ. І хоча ти сам не можеш змінити існуючий, ось цей «твій світ» може змінити «наш», – зазначає актор Максим Самчик.

Прийом робіт на участь у конкурсі триває до 26 квітня 2020 року. 10 найкращих стрічок будуть показані в рамках фестивалю по всій Україні. Переможці конкурсу будуть відзначені призами від 5 до 20 тисяч гривень. Ознайомитися з умовами участі можна на сайті Чілдрен Кінофесту.

VІІ Чілдрен Кінофест відбудеться з 27 травня по 7 червня 2020 року у понад 20 містах України. Цього року почесним послом фестивалю став музикант, продюсер, автор пісень і фронтмен гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк.

До конкурсної програми фестивалю увійдуть фільми для аудиторії віком від 4 років, відібрані командою Чілдрен Кінофесту на найбільших європейських кінооглядах для дітей та підлітків. Поза конкурсом юні глядачі продовжать знайомитися з історією кінематографа: у попередні роки ця секція представила ретроспективи першовідкривачів зі світу кіно – Чарлі Чапліна, Бастера Кітона, Лотти Райнігер, Жоржа Мельєса та братів Люм’єр. Повну програму фестивалю буде оголошено наприкінці квітня.

Місія фестивалю – розвивати в Україні традицію спільних сімейних походів у кіно, залучати дітей до перегляду і створення кінофільмів. Усі покази – безкоштовні, за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю. Щороку Чілдрен Кінофест співпрацює з благодійними організаціями – на покази запрошуються діти із вразливих соціальних груп: постраждалі від конфлікту на сході України, діти з особливими потребами, сироти.

Чілдрен Кінофест 2020

Генеральні партнери фестивалюДержавне агентство України з питань кіноОТП Банк Україна
ПартнериКиївська міська державна адміністраціяМережа кінотеатрів «Київкінофільм»Гете ІнститутПосольство Швеції в УкраїніПосольство Норвегії в УкраїніБританська Рада в Україні
Благодійний партнерФонд «Таблеточки»
МедіапартнериФокусТеленеделяОсвіторія Медіа4mamaРозвиток дитиниКолобокНУШKinowar
РадіопартнерRadioKids

Коментарі