kinowar.com

Ірина Цілик отримала приз за найкращу режисуру на 2020 Sundance Film Festival

Повнометражний дебют режисерки Ірини Цілик «Земля блакитна, ніби апельсин» отримав «The Directing Award: World Cinema Documentary» — нагороду за найкращу режисуру у конкурсній програмі World Cinema Documentary кінофестивалю 2020 Sundance Film Festival, найвідомішого та найбільшого в США фестивалю незалежного кіно. 

Світова прем’єра фільму «Земля блакитна, ніби апельсин» відбулась 24 січня. Вперше в історії українського кіно фільм українського режисера було представлено у конкурсній програмі цього авторитетного кінофестивалю.

«Земля блакитна, ніби апельсин» розповідає про сім’ю, яка живе в «червоній зоні» Донбасу, де воєнні дії тривають вже шостий рік. Долаючи щоденні травми існування у прифронтовій зоні, Ганна та її четверо дітей знімають разом аматорський фільм про своє життя в доволі сюрреалістичних обставинах.

Режисером та автором сценарію є Ірина Цілик, фільм є її повнометражним дебютом. Оператор – В’ячеслав Цвєтков, монтаж – Іван Банніков, Ірина Цілик, звукорежисер – Йонас Максвитіс.

Стрічку створено українською продакшн-компанією «Альбатрос Комунікос» (продюсер Анна Капустіна) та литовською продакшн-компанією «Мунмейкерс» (продюсер Гєдре Жицкіте) за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Литовського фільмоцентру та IDFA Bertha Fund (Нідерланди).

Нагадаємо, фільм «Земля блакитна, ніби апельсин» відібрано також до конкурсної програми Generation ювілейного 70-го Берлінського міжнародного кінофестивалю. Українська прем’єра фільму відбудеться на 17-му Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA, що проходитиме з 20 по 29 березня 2020 року.

Читайте також:

Найочікуваніші українські фільми 2020 року

Найкращі українські фільми 2019 року

Найкасовіші українські фільми 2019 року

Коментарі