kinowar.com

​“Коли Падають Дерева” ​Марисі Нікітюк у Panorama Berlinale 2018

Світова прем’єра дебютного повнометражного художнього фільму. Фільм, українсько-польсько-македонського виробництва було обрано до конкурсної програми Panorama Berlinale 2018.

​​“Коли Падають Дерева”, режисера ​​Марисі Нікітюк, відбудеться в рамках Міжнародного Берлінського Кінофестивалю (Берлінале) у програмі Panorama.

Коли Падають Дерева” ​Марися Нікітюк

Берлінале є одним з найвпливовіших кінофестивалів класу “А” в світі. Цього року він пройде з 15 по 25 лютого у Берліні (Німеччина). Panorama Berlinale – одна з основних програм фестивалю, заснована у 1982-ому році як секція для сміливих та непересічних фільмів, що розширюють рамки смислів та візуальної естетики.​ Цього ​року ​у програмі 47 фільмів з 40 країн, з 37 світовими прем’єрами та 16 режисерськими дебютами.​

Режисер та міжнародна група фільму запрошують всіх гостей фестивалю: під час Берлінале відбудеться 5 фестивальних показів і 2 закритих покази для професійної спільноти.

Коли Падають Дерева” ​Марися Нікітюк

Фільм в рамках фестивалю зможе претендувати на наступні нагороди: Нагорода за найкращий дебют (50 000 євро), нагорода глядацького голосування Panorama, приз журі FIPRESCI, нагорода CICAE Art Cinema, премія “Мир кіно” (4 000 євро), премія Хайнера Карова (5000 євро), приз Екуменічного журі та від Label Europa Cinemas.

В українській провінції розгортається історія 5-літньої бунтівної Вітки, її двоюрідної сестри-підлітка Лариси та її коханого молодого бандита Шрама.

Після смерті батька перед Ларисою гостро постає питання подальшого її майбутнього. Лариса хоче творити свою долю власними руками, та за любов до бандита Шрама її осуджує родина. Бабуся, яка переживає лише за те, що люди скажуть та змучена мати Лариси підштовхують її до стереотипного сценарію життя. Лариса та Шрам планують втекти разом подалі від бандитів, розрухи та родичів. Але чи зможуть вони заплатити ціну свободи?

Коли Падають Дерева” ​Марися Нікітюк

Фільм вироблено компанією Директорія Кіно (Україна), у копродукції з Message Film (Польща), Fokus In (Македонія), Солар Медіа Інтертейнмент (Україна) за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Польського кіноінституту та Македонського агентства кіно.

Група продюсерів складається з досвідчених у міжнародній копродукції продюсерів: Ігор Савиченко, Роман Климпуш, Володимир Філіппов та Сергій Лавренюк з України, Ізабела Войцек, Віолетта Камінскі, Даріуш Яблонський з Польщи, та Дарко Башескі з Македонії. Міжнародною дистриб’юцією фільму займається Latido Films (Іспанія) на чолі з Антоніо Саура.

Коли Падають Дерева” ​Марися Нікітюк

Український глядач побачить фільм у широкому прокаті у вересні 2018 і ми впевнені, що фільм не залишить байдужим жодного, так само, як назавжди залишиться у серцях великої знімальної родини “Коли Падають Дерева”.

Коли Падають Дерева” ​Марися Нікітюк

Коментарі