kinowar.com

Вийшов саундтрек з фільму «Стоп-Земля» Катерини Горностай

Фільм-володар «Кришталевого ведмедя» Берлінале української режисерки Катерини Горностай «Стоп-Земля» вже у прокаті в українських кінотеатрах. Окремим елементом фільму, який тонко і чуттєво доповнює атмосферу стрічки є його саундтрек, який спеціально створила композиторка Мар’яна Клочко. Від сьогодні плейлист сандтреку доступний на Soundcloud, а незабаром з’явиться на Spotify та Apple Music.

що дивитися у 2022 році

Над саунд-оздобленням «Стоп-Землі» композиторка працювала спільно із режисеркою Катериною Горностай. Саундтреками до фільму також стали треки відомих українських андреґраундних виконавців: Євгена Гордєєва (Kurs Valut, МС Брехунець), Світлани Няньо, Анатолія Бєлова та Григорія Бабанського (Людська Подоба), Сашка Васильківського (VNATURE), Андрія Гандзюка (Джонні Дивний) та Богдана Єремейчука (Wootabi), Олександри Морозової та інших.

«Над музичним супроводом ми працювали в два етапи. Після закінчення монтажу ми з Мар’яною Клочко обрали сцени що потребують її музичної підтримки. Таким чином виникла електронна мінімалістична половина саундтреку, написана Мар’яною спеціально для фільму. Другу половину склали вже готові пісні, які я переважно вишуковувала на Soundcloud. Для мене важливим була мова виконання – українська чи англійська. Треки обирала спираючись на свій смак. Проте деякі треки вже були визначеними наперед, наприклад, “Triceratops machete 2” від Vnature – це пісня під яку танцює Сєня в сцені перед дискотекою. Vnature це гурт актора Арсенія Маркова, дуже достойний панк, шкода, що гурт розпався», – розказує режисерка.

«Стоп-Земля» – чуттєва автобіографічна історія про дослідження себе, в якій зіграли непрофесійні актори-підлітки. Світова прем’єра стрічки відбулася на Берлінському кінофестивалі, де «Стоп-Земля» отримала нагороду «Кришталевий ведмідь» як «Найкращий художній фільм» конкурсу стрічок про підлітків Generation 14plus. Українська прем’єра відбулася в рамках Національного конкурсу Одеського міжнародного кінофестивалю, де стрічку відзначили нагородою Гран-прі та «Золотим Дюком» за «Найкращий повнометражний фільм». Акторський колектив фільму журі нагородило за «Найкращу акторську роботу», що на ОМКФ відбулось вперше. Також стрічка стала тріумфатором четвертої Національної премії кінокритиків «Кіноколо» – картина здобула головну нагороду за найкращий повнометражний ігровий фільм та перемогла ще у чотирьох категоріях.

Продюсерами фільму виступили Віталій Шереметьєв, Вікторія Хоменко, Наталія Лібет, Ольга Бесхмельниціна. Виробництво здійснив кінопродакшн «ЕССЕ Продакшн Хаус» за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Українського культурного фонду. Міжнародну промоцію фільму підтримав Український інститут. Дистриб’ютор стрічки — кінокомпанія «Артхаус Трафік».

У широкому українському прокаті «Стоп-Земля» з 20 січня 2022 року.

Слухати саундтрек можна за посиланням.

Читайте також:

Найочікуваніші українські фільми 2022 року

Чому глядачі не дивляться українське кіно?

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найкращі українські фільми 2021 року

Найкращі українські фільми часів Незалежності

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі