kinowar.com

Мангеттенський фестиваль короткометражних фільмів 2021 оголосив переможців

Найбільший у світі інтерактивний кінофестиваль – Мангеттенський фестиваль короткометражних фільмів – оголосив переможців 2021 року в номінаціях «Найкращий фільм» і «Найкраща акторська робота».

мангеттенський фестиваль короткометражок 2021

Цього року найкращою стрічкою у всесвітній битві режисерів стала французька комедія «Синдром Арчибальда» режисера та сценариста Даніеля Переса. Вона розповідає про грабіжника банку з надзвичайною здібністю: що б він не робив, ті, хто поруч, завжди за ним повторюють.

Срібна медаль дісталася драматичній норвезькій стрічці «Санчатний хор» режисера Торфінна Іверсена, яка торкається проблеми біженців, досліджує співіснування їх із місцевими громадами та пропонує свіжий погляд на вирішення конфліктів.

Бронзову медаль здобула британська чорна комедія «Грубі» режисерів та сценаристів Адама Паттерсона та Деклана Лоуна про гангстерів Белфаста, які виносять смертний вирок собаці.

Відзнаку за найкращу акторську гру здобула Ферешта Афшар, виконавиця головної ролі у «Поганій прикметі» – канадсько-афганському фільмі про жінку, яка змушена давати раду з суворими обставинами в Афганістані.

Українські кіномани долучилися до вибору переможців і також голосували під час показів 24-го всесвітнього фестивалю короткометражного кіно в українських кінотеатрах. У симпатіях щодо переможця українці виявилися солідарні з глядачами по всьому світу – найбільше голосів в Україні також отримав фільм Даніеля Переса «Синдром Арчибальда».

Друге місце, за підсумками українського голосування, посіла стрічка «Грубі», третє місце глядачі віддали фільму «Санчатний хор». Найкращим актором фестивалю для українських глядачів став Антуан Везіна зі стрічки «Месьє Кашемір».

Щорічний Мангеттенський кінофестиваль короткометражних фільмів проходив у 24-те на понад 400 локаціях 6 континентів. Кожен глядач міг стати членом міжнародного журі та взяти участь у виборі найкращої короткометражки року. У 2022 році фестиваль відбудеться у вересні і святкуватиме 25-ту річницю. В Україні організатором Maнгеттенського фестивалю короткометражних фільмів виступає компанія «Артхаус Трафік» за традиційної підтримки торгової марки Stella Artois.

Читайте також:

Огляд фестивалю

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі