kinowar.com

Наш батько: лауреат 77-го Венеціанського кінофестивалю виходить у прокат

 05.08.2021  Новини

«Наш батько» (Padrenostro, 2020) – це історія двох хлопчиків, Валеріо і Крістіана, і одного літа, яке подарувало їм два важливих відкриття: жахливе – про жорстокість дорослих, прекрасне – про силу дружби.

«Наш батько» (Padrenostro, 2020)

За головну роль П’єрфранческо Фавіно («Зрадник», «Кращі роки», «Сатурн в протифазі») отримав Кубок Вольпі Венеціанського кінофестивалю 2020. Фільм був номінований на «Золотого лева» і «Срібного лева». У 2019-20 роках Фавіно вже був відзначений на Каннському міжнародному кінофестивалі (фільм «Зрадник» з ним в головній ролі отримав Prix La Libera) і завоював італійський «Золотий глобус» за роль у фільмі «Хаммамет».

Сюжет картини «Наш батько» заснований на реальних подіях з життя режисера Клаудіо Ноче. Дія відбувається в 1970-і, в так звані «роки свинцю», коли на вулицях італійських міст йшла війна між крайніми правими і вкрай лівими терористичними угрупованнями.

«Наш батько» (Padrenostro, 2020)

Зйомки картини проходили в Римі і на італійському півдні – в регіоні Калабрія, на узбережжі Тірренського й Іонічного морів – і переносить в безтурботні дні літніх канікул. Фільм багатий історичними та художніми відсиланнями: наприклад, сцена, в якій Валеріо спостерігає за сном батька – цитата картини «Мертвий Христос», найвідомішого твору італійського художника епохи Ренесансу Андреа Мантеньи.

«Наш батько» (Padrenostro, 2020)

П’єрфранческо Фавіно відомий як на батьківщині в Італії, так і в Голлівуді. Отримав премію «Давид ді Донателло» (італійський аналог «Оскара») за роль в культовому «Кримінальному романі». Зіграв Христофора Колумба у фільмі компанії 20th Century Fox «Ніч в музеї», генерала Глозелла в картині «Хроніки Нарнії: Принц Каспіан», інспектора Ернесто Оліветті у фільмі Рона Ховарда «Ангели і демони», доктора в «Війні світів Z», Нікколо Поло в популярному серіалі «Марко Поло».

Одна з найяскравіших його ролей – у фільмі Марко Беллоккьо «Зрадник», який отримав приз Prix La Libera на 72-му Каннському міжнародному кінофестивалі (2019) і три італійських «Золотих глобуса». Його наступна роль – в байопіку «Хаммамет» від дворазового переможця Каннського кінофестивалю Джанні Амеліо. За цю роль П’єрфранческо Фавіно також отримав італійський «Золотий Глобус» (2020).

«Наш батько» (Padrenostro, 2020)

«Наш батько» у відгуках кінокритиків

«Наш батько» у фільмі – не лише глава сім’ї, а й Отче наш, «незбагненна фігура, що викликає захоплення і страх, завжди правляча світом»

Il Manifesto

«Наш» – це ще й батько всіх дітей: «фільм заснований на особистій історії режисера, але в той же час і на колективних спогадах всіх дітей тих років»

Wired

Чудовий приклад того, що італійське кіно живе не тільки комедіями. Ця історія драматична і болюча – тому що абсолютно реальна

Il Fogli

Красиве і надихаюче, якщо можна так сказати, дослідження дитячих травм з дійсно потужним сюжетом і чудовим акторським складом

Variety

Шокуюча атмосфера «свинцевих років», передана невинним поглядом дитини

La Stampa

Одна з найбільш похмурих сторінок італійської історії минулого століття вперше розказана без нав’язливої ідеї реалізму і скрупульозної вірності фактам. Клаудіо Ноче вибрав точку зору 10-річної дитини – його напівказкове бачення на тлі безхмарного літа, першої справжньої дружби і чуйних відносин з батьком. Це чудово

Comingsoon.it

Заслужений Кубок Вольпі для Фавіно. Він чудово показав абсолютне почуття власної гідності і в той же час людської вразливості. Але – як він сам сказав зі сцени – на Кубок заслуговує весь акторський склад, і це справедливо: про кожного героя хочеться говорити окремо.

Wired

Таємна історія відносин між батьком і сином і нова чудова роль П’єрфранческо Фавіно

Shockwavemagazine

Це більше, ніж реконструкція реальних історичних подій – це приголомшливо глибоке дослідження відносин батька і сина

Il Giornale

Поетичний, глибоко психологічний і повчальний фільм, який нагадує: йдіть і обійміть своїх дітей. Підтримуйте їх, допомагайте їм, щоб залишити їм після нас кращий світ.

Mymovies

«Наш батько» (Padrenostro, 2020)

Рік виробництва: 2020
Країна: Італія
Жанр: драма
Нагороди: кубок Вольпі 77-го Венеціанського кінофестивалю за кращу чоловічу роль, номінації на «Золотого лева» і «Срібного лева»
Режисер: Клаудіо Ноче
В ролях: П’єрфранческо Фавіно, Барбара Рончі, Марко Панкразі
Вікове обмеження: 12+

Коментарі