kinowar.com

Українські активісти пропонують перейменувати вулиці Пушкіна на вулиці Стівена Кінга

В інтернеті з’явилася петиція із ініціативою перейменувати усі українські вулиці імені Пушкіна на вулиці імені Стівена Кінга.

Петицію створила письменниця Олена Павлова. Її зареєстрували та оприлюднили 19 травня. Станом на вечір 20 травня петиція зібрала більше ніж 1600 підписів із 25000 необхідних. У ній сказано: «У зв’язку з російською агресією на території України, повномасштабною війною росії проти України, вважаємо важливим перейменувати вулиці, що носять імена класиків російської літератури. Пропоную перейменувати вулиці Пушкіна в українських містах на вулиці Стівена Кінга — сучасного письменника світового значення, що підтримав Україну в її боротьбі проти навали загарбника».

Нагадаємо, з самого початку російського вторгнення культовий американський фантаст і майстер жаху Стівен Кінг активно підтримує Україну і українців. Спочатку він постав у соцмережі у футболці з написам «I stand with Ukraine». Потім виклав посилання на пісню співачки Лами, присвячену українським захисникам. Також у Твіттері Кінг побажав путіну «щезнути з лиця землі», а потім порівняв Україну з Росомахою: «путін гадав, що має справу з ручним песиком, а натомість зіткнувся з росомахою». Крім того письменник розірвав усі контракти з російськими видавництвами.

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Найкращі фільми про війну України з росією

Усі російські танки, БТР, ББМ, ЗРК, літаки та гелікоптери, знищення яких було знято на відео під час війни в Україні

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі