kinowar.com

Вийшов саундтрек фільму «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» від Grisly Faye

Українська композиторка і виконавиця Маргарита Кулічова (Grisly Faye) випустила міні-альбом із саундтреком до документальної картини Надії Парфан. Стрічка, що розповідає про профспілковий хор комунального підприємства, виходить в український прокат 17 жовтня.

Альбом складається з чотирьох композицій: Organ, Zapusk, Pidval, Tysha. У роботі над фільмом Маргарита виступила композиторкою та саунд дизайнеркою. В основу треків лягли звуки, записані на знімальному майданчику: у виробничих цехах і котельнях комунального підприємства, що забезпечує міські будинки теплом. Частину звуків Маргарита зібрала самостійно, використовуючи сантехнічні труби та ремонтні інструменти. У треку Zapusk звучить шум гільйотинних ножиць.

Маргарита навчається у Європі на міжнародній програмі з саунд дизайну до кіно, тож робота над фільмом проходила дистанційно. Запис вівся на студіях в Україні, Німеччині, Нідерландах, США, Португалії та Естонії. «Фільм подорожував зі мною, і ми росли разом, — розповідає Маргарита. — Я навчилася приборкувати своє авторське его і працювати у команді. Ми мали закінчити фільм, перебуваючи у різних країнах. Не знаю, як працює ця магія, але в якийсь момент звук та музика злилися в один цілісний твір. Тоді всі індивідуальні творці відійшли на другий план і народилася історія».

Альбом вийшов на платформах Apple Music, Spotify та Soundcloud. Прокат стрічки «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго», який автори синхронізували з початком опалювального сезону, стартує 17 жовтня. Світова прем’єра картини відбулася на фестивалі Visions du Réel у швейцарському місті Ньйон, українська — у європейському конкурсі документальних фільмів Одеського міжнародного кінофестивалю. «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно, телеканалу Current Time та Львівської кінокомісії.

Маргарита Кулічова — композиторка, продюсерка, виконавиця та авторка проекту Grisly Faye. На її рахунку безліч турів Європою та Сполученими Штатами, кілька альбомів і синглів. Нещодавно Маргарита випустила альбом саундтреків до короткометражного фільму «Charcoal» знятого міжнародною командою в Естонії. А наприкінці осені виходить новий синґл Grisly Faye, знятий минулого року в Португалії.

Слухати альбом на Soundcloud

Партнер київської прем’єри: Київський метрополітен

Партнер прокату: Національний університет “Києво-Могилянська академія”

Інформаційна підтримка: UA: КультураУкраїнський тижденьГромадське радіоMoviegram

Коментарі