kinowar.com

Ангел (El ángel)

Зачекайте, будь ласка...

Фільм «Янгол»: як нажахати всю Аргентину у 20 років
Авторська трагікомедія про дитя господнє на шляху у пекло

Я не вірю в принцип «це – твоє, а це – моє»

Ця історія трапилася у 1971 році в Буенос-Айресі. Карлос Робледо Пуч зростав у сім’ї домогосподарки та простого робітника. Жіночний кучерявий підліток з обличчям янгола та диявольським характером. Він з упертістю потяга йшов проти умовності світу батьків, де заробляти можна лише важкою працею, а свобода вважається примхою. Для підлітків дух бунтарства не така вже й несподівана річ. Але де в чому Карлітос таки був унікальним – відсутність емпатії та невміння зупинятися вчасно.

Чому люди навіть не розглядають можливість бути вільними, йти куди завгодно і робити, що захочеться? Такі інфантильні філософські питання вистелили малому злочинну стежку. Його спрінт цією дорогою і зобразив у своєму фільмі «Янгол» (El angel) Луїс Ортега. Продюсерами стрічки виступили Педро і Агустін Альмодовари, і творче тріо перетворило картину на стильну авторську історію спалаху зірки-злочинця.

В Аргентині Карлітос став культовим персонажем, і за свій «baby face» та жорстокі убивства отримав прізвисько «янгол смерті». Тому не дивно, що картина поставила рекорд касових зборів і була висунута на «Оскар».

Смотрите легально на MEGOGO

В кращих традиціях кіно про злочинців Ортега не засуджує й не виправдовує свого юного героя. Він просто майстерно зображує трагічність блукань безпорадного розпаленого гормонами мозку. Коли дитячий максималізм, бунтарський нігілізм та стримувана сексуальна напруга змішуються разом, може вийти лише «коктейль Молотова».

Фільм «Янгол» – красива авторська замальовка реальної історії про хлопця, що у 20 років став головним злочинцем Аргентини. Чудовий відеоряд, яскравий саундтрек та глибокий образ у виконанні Лоренцо Ферро, без сумнівів, варті двох годин часу. Ортега змайстрував не завжди цільне, але досить динамічне і відверте кіно. Тут багато і красиво палять, п’ють і пристрасно танцюють. А ще грабують, вбивають і намагаються жити на повну. Так принаймні здається, поки все вдається.

Дмитро Сидоренко

Ангел (El ángel)

Ангел (El ángel)

Ангел (El ángel)

Ангел (El ángel)

2018 год, Аргентина / Испания

Продюсеры: Агустин Альмодовар, Педро Альмодовар

Режиссер: Луис Ортега

Сценарий: Луис Ортега

В ролях: Лоренцо Ферро
Чино Дарин
Даниэль Фанего
Мерседес Моран
Сесилия Рот
Питер Ланзани
Луис Гнеко

Оператор: Хулиан Апезтегия

Длительность: 135 минут/ 02:15

Зачекайте, будь ласка...

Коментарі