kinowar.com

Кохання без заморочок (Simple comme sylvain)

Зачекайте, будь ласка...

Я не знаю вірних людей.

Софія

Софія та Ксав’є живуть у Монреалі. Він – професор з багатої родини, вона – тільки готує свою докторську і викладає в місцевому університеті. Разом вони відвідують культурні заходи і ведуть інтелектуальні бесіди з друзями за вечерею, а потім розходяться по різних спальнях і кричать одне одному: «Я люблю тебе!». Пристрасть між ними давно померла, а може її ніколи й не було. Та пару це влаштовує, адже любов – це не секс.

Та якось, чи то від нудьги, чи щоб змінити щось у житті, вони купують заміський будинок. Ремонтувати його Софія наймає Сільвена і майже одразу закохується в цього красивого, сильного, пристрасного робітника, в якому тече іспанська кров.

Такий синопсис нового фільму «Кохання без заморочок» (Simple comme sylvain), який написала й поставила канадійка Монія Шокрі. Шокрі, перш за все, актриса, ви могли бачити її у фільмах канадського майстра Дені Аркана.

Смотрите легально на MEGOGO

Проте у 2019 році вона почала знімати сама, випустивши стрічку «Дівчина мого брата», за нею – «Няньку» і от тепер – «Кохання без заморочок». Це комедійна мелодрама про, здавалося б, звичну історію жінки, що розривається між чоловіком та коханцем. У парі їй прекрасно проводити час, обговорювати наукову роботу, зустрічатися з розумними людьми. Проте свого чоловіка вона не жадає абсолютно, в сексуальному плані вони – ліпші друзі, які не кохаються. З Сільвеном, навпаки, постійний секс і гормони через край. Проте виведи його в люди, і він наплете нісенітниці, за які будеш червоніти. Та й Сільвен особливо в люди не хоче, а лише постійно пропонує поїхати «на село».

THE NATURE OF LOVE Кохання без заморочок (Simple comme sylvain)

Та стрічка Шокрі йде глибше цієї буденної дилеми і намагається трохи відчинити двері у душу персонажа Маґалі Лепін Блондо, з якою Шокрі разом знімалася в «Уявному коханні» Ксав’є Долана, а тепер зробила її головною героїнею свого фільму. Адже Софія – непогана людина, вона не хоче кривдити ані свого чоловіка, ані коханця, проте, як будь-хто з нас, хоче бути щасливою і віднайти той формат стосунків, який би повністю її задовольняв. Якщо це взагалі можливо.

Камера Андре Турпена ідеально пасує поставленій задачі. Вона немов підглядає за героями, постійно ховаючись в закуток, визираючи з-за меблів чи зазираючи у вікно. Зважаючи на кількість сцен сексу та емоційний стан героїв, такий підхід до зйомки зробив фільм не лише красивим, а й толерантним до героїв. Тілесність та емоційність на екрані виглядають пречудово.

Кохання без заморочок (Simple comme sylvain)

Саме тому фільм «Кохання без заморочок» виділяє серед інших мелодрам не стільки продумана історія стосунків героїні з чоловіками та прийняття власних потреб, не гумор та різноманіття тем для діалогів, а саме ставлення режисерки до своїх героїв, як до дітей, яких любиш попри все і радієш навіть тоді, коли вони набивають власні шишки.

Це стрічка про вічний пошук ідеальних стосунків, які часто доводиться заміняти серійною моногамією або терпінням та компромісами, про те, як потреби людини змінюються з її розвитком, і як важко узгодити їх з потребами партнера. Софія майстерно розповідає на лекціях слухачам про те, що любов за Платоном означає не отримувати бажаного, а у Фрейда, навпаки, сублімація – це вихід нещасних коханців. Вона вміло жонглює теоретичними викладками, проте це ніяк не допомагає їй в особистому житті. Бо практика завжди складніша за теорію.

Дмитро Сидоренко

Кохання без заморочок (Simple comme sylvain)

Кохання без заморочок (Simple comme sylvain)

2023 рік, Канада, Франція

Продюсери: Ненсі Грант, Сільвен Корбейл

Режисерка: Монія Шокрі

Сценарій: Монія Шокрі

У ролях: Маґалі Лепін Блондо, П’єр-Ів Кардинал, Монія Шокрі, Стів Лапланте

Оператор: Андре Тюрпен

Композитор: Еміль Сорнін

Тривалість: 112 хвилин / 01:52

Зачекайте, будь ласка...

Коментарі