kinowar.com

Кудлаті перці (Strays)

Зачекайте, будь ласка...

Просремося на свободу!

Немає такого кіно, з якого б не можна було зробити чорну соромітницьку комедію, подумали режисер Джош Ґрінбаум та сценарист Ден Перро і зняли для Universal собачу історію «Кудлаті перці» (Strays). Universal вже недавно випускала звірячу комедію «Ведмідь під кайфом», тож дивуватися немає чому. Якщо на великі екрани виходить Джекі Чан на коні та Ченнінг Татум зі своїм псом, чому б не зробити щось більш екстравагантне?

Для Ґрінбаума комедії не в новинку, він знімав серіал «Новенька». Хоча більше відомий за своїми цікавими документальними роботами, як от «Behind the Mask» про спортивних маскотів, чи «Becoming Bond» про австралійця Джорджа Лейзенбі, котрий єдиний в історії зіграв агента 007 лише один раз.

Ден Перро, у свою чергу, пише сценарії для «The Screen Junkies Show», яке присвячене кінематографу, тому в «Кудлатих перцях» просто купа ґеґів над культовими стрічками на кшталт «101 далматинець». А ще Перро написав два сезона «Американського вандала» для Netflix.

Кудлаті перці (Strays)

Смотрите легально на MEGOGO

Ідея стрічки «Кудлаті перці» дуже проста – взяти культову «Дорогу додому» і перетворити її на чорну комедію та ще й з соромітницьким сортирним гумором. Під час перегляду стрічки здається, що автори взагалі не мали жодних забобонів чи засторог, настільки відв’язним вийшов фільм.

Сюжет сконцентрований на песику Реджі, котрий вважає, що його звуть Падло. Все через хазяїна на ім’я Даг, який любить грати з псом в одну єдину гру: він завозить Реджі подалі від дому, кидає йому м’ячик, сідає в машину і мчить додому. Коли ж Реджі вдається знайти шлях назад, він щораз чує підбадьорливе: «От падло!». Так він розуміє, що виграв.

Та одного разу Даг відвозить Реджі не просто в ліс, а в сусіднє місто. І вже звідти наш герой може повернутися, лише заручившись підтримкою кількох бродячих собак. Це і пес, що працює у хоспісі, тобто психотерапес, і собака-нюхач, яка вміє вловити найменший запах, але не зуміла втриматися у ролі інста-собаки своєї хазяйки-інфлюенсерки. А вожак банди – Баг, як водиться, травмований дитячими спогадами, тому ненавидить людей і не вірить у дружбу з ними.

Дорогою до дому Реджі на цю різномасту зграю чекає ціла купа пригод та філософських роздумів про стосунки з людьми, які наче й люблять своїх псів, а в той же час навіщось постійно цуплять їхні фекалії. Наш герой, що зав’яз у токсичних стосунках з хазяїном-аб’юзером, не може вирішити, просити йому пробачення, чи відкусити Дагу цюцюрку.

Кудлаті перці (Strays)

В оригіналі головних героїв озвучували Джеймі Фокс та Вілл Фаррелл, в українській же версії вони заговорили голосами акторів Григорія Бакланова та Тараса Цимбалюка з серіалу «Спіймати Кайдаша». Студія дубляжу провела велику роботу, видно, що вони відривалися не менше, аніж творці стрічки. Найсмішнішим вийшов Реджі, що говорить смішним суржиком з кількох українських діалектів. Але й решта псів не відстають. Чого лише варта собака-наратор, або собака-розпиздяка, як всі її звуть за те, що вона коментує події на екрані, немов закадровий голос.

Фільм «Кудлаті перці» вийшов гомерично смішною і дуже чорною комедією. Тут безліч приколів про собаче життя, наприклад, як перед сном потрібно неодмінно покрутитися навколо своєї осі, щоб гарненько влягтися. Або як будь-яка річ стає твоєю, якщо на неї надзюрити. Таким чином навіть дружні стосунки можна скріплювати, щоб стати собаками-нерозлийсцяками.

Та рівень гумору тут часто падає в таку Маріанську западину, куди не кожен насмілиться пірнути. Тож якщо ви не готові слухати жарти про те, що послід – найбільший смаколик для собак, або реготати над кроликом, роздертим внаслідок наркотичного трипу героїв, чи насолоджуватися собачими геніталіями, знятими крупним планом та ще й у slow-mo, можливо вам слід дослухатися до обмеження 18+, встановленого для стрічки.

Дмитро Сидоренко

Кудлаті перці (Strays)

Кудлаті перці (Strays)

2023 рік, США

Продюсери: Луїс Летер’є, Філ Лорд, Кріс Міллер

Режисер: Джош Грінбаум

Сценарій: Ден Перро

У ролях (озвучка): Вілл Ферелл, Джеймі Фокс, Вілл Форте, Рендалл Парк, Айла Фішер, Джош Ґад, Гарві Гіллен, Роб Ріґґл, Бретт Гельман, Софія Вергара

Оператор: Тім Орр

Композитор: Дара Тейлор

Тривалість: 93 хвилин/01:33

Зачекайте, будь ласка...

Коментарі