kinowar.com

Хороші фільми та серіали, в яких знялись актори з “Друзів”

 26.12.2022  Новини, ТОП

Де ще знімалися актори з серіалу “Друзі”

Якщо ви є фаном серіалу “Друзі” – це назавжди. Ситкоми вже давно не в тренді. Навіть якщо переглядаєш найкращі з них, виникає дивне відчуття, ніби дивишся на щось із цілком іншої епохи і не розумієш, чому раніше тобі здавалося це смішним. Але це не стосується “Друзів”. Десятий (або двадцятий) перегляд всіх сезонів поспіль викликає те саме захоплення, що було у 90-ті, незважаючи на те, що навколо зовсім інші часи.

Але чи є життя за межами “Друзів”? У сенсі, чи можна подивитись на улюблених акторів із цього серіалу у проєктах, вартих перегляду? Давайте подивимось, як розвивалася кар’єра Девіда Швіммера, Дженніфер Еністон, Лізи Кудроу, Метта Леблана, Кортні Кокс та Меттью Перрі після того (або паралельно з тим), як вони знімалися в одному з найкращих комедійних серіалів всіх часів.

Звісно, ми будемо дивитись на ті фільми та серіали, де актори взяли помітну участь, адже камео та появ у форматі special guest star у них було чимало (що вже казати про комедійні та вечірні шоу).

Ця стаття була написана майже за рік до трагічної смерті Меттью Перрі. Після цього вона оновлювалась (і буде продовжувати оновлюватись), але тепер на творчий доробок актора дивишся із зовсім іншими почуттями.

Якщо вам подобається те, що ми робимо, ви можете підтримати нас внеском.

Девід Швіммер

Росс Геллер

Почнемо з Девіда Швіммера, який виконав роль Росса. Акторського досвіду він набув ще до “Друзів”, але будемо відверті, ані до серіалу, ані після видатних робіт у нього не було. Він взяв участь у декількох непоганих комедіях, а також озвучував анімаційні фільми (серед них “Мадагаскар”, жирафу Мельмана Манкевича), але в цілому його портфоліо після “Друзів” не відрізняється від середньостатистичного по ринку Голлівуду (серед тих, хто регулярно знімається, звісно).

Втім, є два серіали (обидва не комедійні), які варто відмітити як вдалі роботи Швіммера, навіть з урахуванням того, що тут він не на першому плані.

Американська історія злочинів (American Crime Story) 2016

де знімалися актори серіалу Друзі

Антологія розповідає про резонансні злочини в американській новітній історії. Перший сезон – про звинувачення зірки американського футболу О. Джей Сімпсона у вбивстві власної дружини та судовий процес, який за цим слідував. Швіммер грає Роберта Кардашяна, адвоката і близького друга Сімпсона. Він поступово усвідомлює, що чим би не завершився процес, далі жити буде важко, адже його товариш винний, і тягар цього знання може бути навіть більш обтяжливим, ніж юридичне покарання. Втім, він і команда працюють задля того, щоб цього покарання уникнути, нехай час від часу і здається, що це просто неможливо.

Кумедний момент – Роберт Кардашян каже своїм дочкам (а серед них і та сама Кім Кардаш’ян), що людина має бути відома за своїми вчинками, а не грошима та подробицями світського життя.

 

Брати по зброї (Band of Brothers) 2001

де знімалися актори серіалу Друзі

Дуже несподівана роль для Швіммера – капітан Герберт Собел у воєнному серіалі продюсерів Стівена Спілберга та Тома Генкса про історію однієї роти американської армії від тренувань у навчальному таборі до найбільш пам’ятних операцій Другої світової на Західному фронті – висадка в Нормандії, Маркет-Гарден, Арденни, Бастонська битва. У серіалі взагалі багато облич, які глядач не очікує побачити у такому проєкті (наприклад, там грав Джиммі Феллон).

 

Ліза Кудроу

Фібі Буфе

У Лізи склалась хоча і не зіркова, але досить помітна комедійна кар’єра у кіно. Глядач згадає і фільми, і серіали за її участю – при цьому акторка активна весь цей час після фіналу “Друзів”.

Аналізуй це (Analyze This) 1999

де знімалися актори серіалу Друзі

Якби “Клан Сопрано” був комедією – це був би фільм “Аналізуй це” з Робертом Де Ніро та Біллі Крісталом. Перший грає гангстера з психологічними проблемами (які призводять до панічних атак), другий – психолога, до якого звертається цей гангстер. Таке спілкування ставить під загрозу життя і добробут обох чоловіків, а паралельно ще й відносини психолога зі своєю нареченою – її і грає Ліза Кудроу (як і у продовженні, “Аналізуй те”).

 

Відмінниця легкої поведінки (Легковажна Я) (Easy A) 2010

де знімалися актори серіалу Друзі

Молодіжна комедія, з якої почалася зіркова кар’єра виконавиці головної ролі – Емми Стоун, дала також шанс вкотре показати себе для Лізи Кудроу.

 

Дівчина у потягу (The Girl on the Train) 2016

де знімалися актори серіалу Друзі

А це вже не комедія, а напружений трилер. Головна героїня, яка має серйозні проблеми з алкоголем (Емілі Блант), бачить злочин, перебуваючи у потязі (приміська електричка). Далі через її свідчення у неї (і не тільки у неї) виникає купа проблем, а кількість жертв продовжує зростати.

 

Божевільна парочка (Long Shot) 2019

де знімалися актори серіалу Друзі

І знов до комедій: Шарліз Терон грає кандидатку у президенти США, а Сет Роґен – піарника, що несподівано зайняв цю посаду у команді кандидатки. Звісно, що між ними виникає взаємна симпатія, що гарно для їх особистого життя, але не для політичної кар’єри.

 

Метт Леблан

Джої Трібіані

Метт Леблан досяг, мабуть, найменш видатних успіхів після фіналу “Друзів”. Хоча саме у нього був власний сольник – спіноф “Джої” (Joey), який виходив з 2004 по 2006 рік, відразу після закінчення “Друзів”, навряд чи подальші досягнення можна назвати визначними (та й власне сольник не став проривом). Звісно, як і всі інші акторки з серіалу, Леблан не загубився у шоу-бізнесі – він брав участь у різних проєктах у кіно і телебаченні, він навіть став ведучим «Топ Ґір». Але згадати особливо нічого – ми ледве вичавили з себе два пункти, щоб не залишати фрагмент матеріалу з цим актором порожнім.

Янголи Чарлі (Charlie’s Angels) 2000

де знімалися актори серіалу Друзі

“Янголи Чарлі” складно назвати видатним кіно (особливо зараз, матеріал відверто застарів), але за рахунок трьох виконавиць головних ролей він запам’ятався надовго. Брав участь у ньому і Леблан, щоправда, його там запам’ятали куди менше людей. Тим не менш, він знявся і у продовженні.

 

Епізоди (Episodes) 2011-2017

де знімалися актори серіалу Друзі

Цей серіал не надто відомий, але справив куди більш гарне враження на глядачів та критиків, аніж інші акторські спроби Леблана. Дружина та чоловік приїжджають до США з Британії, щоб адаптувати британський серіал для американського ринку. Це виявляється куди більш складним процесом, ніж подружжя собі уявляло. Леблан грає сатиричну версію самого себе (можливо, саме тому проєкт і виглядає так органічно та весело).

 

Кортні Кокс

Моніка Геллер

Найстарша з шістьох, Моніка мала більш-менш помітні роботи ще до участі у “Друзях”. Але у головній своїй ролі на великому екрані вона знялася вже коли стала зіркою легендарного ситкому.

Ейс Вентура: Розшук домашніх тварин (Ace Ventura: Pet Detective) 1994

де знімалися актори серіалу Друзі

Кар’єра Джима Керрі почалася ще у 80-х у стендапі та на телебаченні, але справжньою зіркою він став саме після “Ейса Вентури”. Вже мало хто пам’ятає, але роль його подруги зіграла саме Кортні Кокс.

 

Крик (Scream) 1996

де знімалися актори серіалу Друзі

А от цю роль пам’ятають куди більше людей – шедевр слешеру-трилеру від Веса Крейвена, у якому Кортні Кокс грає дуже неприємну журналістку, яка всюди пхає свого носа. Втім, пізніше вона стає більш людяною і допомагає у розслідуванні.

Фільм став настільки успішним, що надалі вийшли декілька продовжень:

Крик 2 (Scream 2) 1997

Крик 3 (Scream 3) 2000

Крик 4 (Scream 4) 2011

Крик (Scream) 2022

П’ятий “Крик” назвали просто “Крик”. Від шостого відвалилася виконавиця головної ролі, Нів Кемпбелл. Але Кортні Кокс залишилася у проєкті – зараз вона виглядає ось так.

Крик 6 (Scream 6) 2023

де знімалися актори серіалу Друзі

 

3000 миль до Ґрейсленда (3000 Miles to Graceland) 2001

де знімалися актори серіалу Друзі

Не надто видатне кіно, та й роль у Кокс не те щоб важлива, але не можна не згадати цей фільм через те, що у ньому ми одночасно бачимо Кевіна Костнера та Курта Рассела у образі Елвіса Преслі (адже вони збираються здійснити пограбування під час фестивалю його фанатів).

 

Меттью Перрі

Чендлер Бінг

Меттью Перрі знімався чимало, здебільшого, звісно, в комедіях. При цьому у нього були зіркові напарники і напарниці (скажімо, Сальма Хаєк чи Елізабет Герлі), але якогось серйозного успіху після “Друзів” він так і не здобув. Але дві роботи все ж таки варті згадки.

Дев’ять ярдів (The Whole Nine Yards) 2000

де знімалися актори серіалу Друзі

По-перше, це чудова комедія з Брюсом Віллісом, Наташею Генстридж, Амандою Піт, Розанною Аркетт та Майклом Кларком Дунканом про кілера (Вілліс), який оселився в Канаді після того, як вирішив зав’язати із власним кримінальним минулим. Перрі грає звичайного хлопця, який впізнав кілера при зустрічі, після чого його життя вже не було таким, як раніше…

 

Студія 60 на Сансет-Стрип (Studio 60 on the Sunset Strip) 2006–2007

де знімалися актори серіалу Друзі

І друга – це серіал Аарона Соркіна, який, щоправда, було закрито після першого сезону, про двох продюсерів, яких звільнили з каналу за проблеми з алкоголем та наркотиками, але повернули, щоб вони врятували комедійне шоу у рекордно короткі терміни. Одного з продюсерів грає Перрі, а іншого Бредлі Вітфорд. У ролях також Аманда Піт та Сара Полсон.

 

Дженніфер Еністон

Рейчел Грін

Але найпомітніших успіхів досягла, безперечно, Дженніфер Еністон. При цьому їй вдалося взяти участь не тільки в непоганих комедіях, але й в інших жанрах.

Офісний простір (Office Space) 1999

де знімалися актори серіалу Друзі

Світ компаній з програмного забезпечення: керівництво наймає консультантів, які будуть вирішувати, кого залишити, а кого звільнити заради найефективнішої роботи підприємства. Сатирична комедія (і дуже непогана).

 

Рок-зірка (Rock Star) 2001

де знімалися актори серіалу Друзі

Історія рок-вокаліста, який співав у гурті, що виконував кавери відомої рок-команди, а потім став фронтменом гурту, на який він молився. Кажуть, що багато у чому фільм поставлено за реальною історією Тіма Оуенса, який став вокалістом легендарної команди Judas Priest, коли з неї пішов Роб Галфорд. У ролі співака – Марк Волберг.

 

Брюс Всемогутній (Bruce Almighty) 2003

де знімалися актори серіалу Друзі

Дженніфер у цьому фільмі на другому плані, адже солують тут Морган Фрімен у ролі бога та Джим Керрі у ролі чоловіка, який тимчасово отримав його можливості та обов’язки. Але з іншого боку, роль непомітною також не назвеш.

 

А ось і Поллі (Along Came Polly) 2004

де знімалися актори серіалу Друзі

А от у цій комедії у Еністон головна роль у дуеті з Беном Стіллером, який розривається між яскравою Поллі (її і грає Еністон) та добре знайомою вже дружиною (у якої, до того ж, є коханець).

 

Ціна зради (Derailed) 2005

де знімалися актори серіалу Друзі

Вельми непоганий трилер із зірковим складом – крім Еністон тут грають також Клайв Овен, Венсан Кассель, Джанкарло Еспозіто, RZA і Xzibit. Одного разу втративши контроль і вирішивши зрадити дружині з дуже привабливою жінкою (Еністон), головний герой потрапляє у вир жорстоких подій, які ставлять під загрозу не тільки його життя, а й безпеку його родини…

 

Нестерпні боси (Horrible Bosses) 2011

де знімалися актори серіалу Друзі

Дженніфер грає боса, чия нестерпність полягає у маніакальному бажанні сексу з підлеглим. Думаєте, це не є чимось дійсно нестерпним? Головні герої так не вважають. Вони вирішують вбити трьох своїх босів, обмінявшись цілями заради залізного алібі.

 

Ми – Міллери (We’re the Millers) 2013

де знімалися актори серіалу Друзі

І знов комедія, у якій також знялися Джейсон Судейкіс, Емма Робертс, Вілл Поултер. Дрібному торговцю травою доводиться створити фейкову родину, щоб перевезти дві тони маріхуани з Мексики у США. Роль дружини виконує стріптизерка (Еністон).

 

Ранкове шоу (The Morning Show) 2019-…

де знімалися актори серіалу Друзі

Але, мабуть, найбільшим успіхом з часів “Друзів” для Дженніфер Еністон став серіал “Ранкове шоу”. Перший сезон став справжнім хітом, одночасно висвітлюючи усі трендові теми сексуальних домагань та замовчувань випадків зловживання владою на роботі, та з іншого боку не скочуючись в моралізаторство та повчання. Цікаві персонажі, нетипові сюжетні ходи, велика кількість гарного юмору, але при цьому справді напружена драма – єдине, про що можна пожалкувати, це те, що другий сезон не дотягує до рівня першого.

Якщо вам подобається те, що ми робимо, підтримайте наш проєкт

Читайте також:

Найкращі мінісеріали всіх часів

Найкращі детективні серіали

Найкращі серіали за реальними подіями

Найкращі комедійні серіали 21 століття

Найкращі серіали про війну

Найкращі серіали про мафію і гангстерів

Найкращі серіали про маніяків та серійних убивць

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.