kinowar.com

Біографічна мелодрама про Вірджинію Вулф виходить у прокат

 30.05.2019  Новини, Трейлер

6 червня в український прокат виходить мелодрама «Віта і Вірджинія» з Елізабет Дебікі та Джеммою Артертон.

Історія яскравого та сміливого роману між двома заміжніми письменницями: Вітою Секвілл-Вест і Вірджинією Вулф. «Королева» лондонського бомонду 1920-х років Віта притягує «королеву» модерністcької літератури – Вірджинію, надихаючи її на створення знаменитого роману «Орландо» про героя, який проживає життя тривалістю 350 років – першу половину як чоловік, а другу – як жінка. За основу сюжету автори взяли любовне листування цих непересічних жінок.

Віта і Вірджинія

Головні ролі у «Віті і Вірджинії» виконали Джемма Артертон («Рок-н-рольник») та Елізабет Дебікі («Вдови»). У фільмі також з’явиться зірка «Синього оксамиту» Девіда Лінча Ізабелла Росселліні. Спочатку на роль Вірджинії Вулф розглядалися акторки Єва Грін і Андреа Райзборо.

Віта і Вірджинія

«Віта і Вірджинія» – друга повнометражна робота британської режисерки Чанії Баттон. Її перший фільм, трагікомічне роуд-муві Burn, Burn, Burn стало володарем «Золотого Дюка», Гран-прі Одеського кінофестивалю, яке присуджується за результатами глядацького голосування. Співавторкою сценарію до фільму виступила драматургиня і акторка Айлін Еткінс, володарка премій BATFA та «Еммі», номінантка на премію «Золотий Глобус». Стрічка екранізує її однойменну п’єсу 1992 року; у 1997 році Еткінс також адаптувала для екрану роман Вулф «Місіс Делловей».

Світова прем’єра фільму відбулася на Міжнародному кінофестивалі в Торонто. Українська прем’єра стрічки пройшла поза конкурсом у ЛГБТ-програмі Sunny Bunny київського кінофестивалю «Молодість».

Мелодрама «Віта і Вірджинія» виходить в український прокат у четвер, 6 червня.

Медіапартнери: MoviegramIvonaАфиша bigmir)netФраза.юа

Коментарі