kinowar.com

У виробництві повнометражний художній фільм Сергія Лозниці «Донбас»

16-го листопада Державне агентство України з питань кіно уклало з кінокомпанією «Артхаус Трафік» контракт про надання проекту «Донбас» державної фінансової підтримки розміром 16,7 млн грн. Загальна вартість виробництва фільму становить 71,3 млн грн.

Сергей Лозница

Проект копродукції України з європейськими країнами «Донбас» став одним із переможців Восьмого конкурсного відбору Держкіно. Режисером та сценаристом фільму є Сергій Лозниця (Україна), продюсерами – Хайно Декерт (Німеччина), Денис Іванов (Україна), Жак Біду та Маріанн Дюмолен (Франція), а також Марк ван Вармердам і Петер Варньє (Нідерланди).

Сергій Лозниця є одним із найвідоміших у світі українських режисерів ігрового і документального кіно. Його фільм «Щастя Моє» (2010) став першою українською стрічкою часів незалежності, яка брала участь в офіційному конкурсі Каннського кінофестивалю. Також в офіційній програмі Канн відбулися прем’єри інших картин Лозниці, створених за участі України: «Майдану» (2014) та «Лагідної» (2017). Документальна картина Сергія Лозниці «Аустерліц» номінована на премію Європейської кіноакадемії за найкращий документальний фільм 2017-го року.

Сергій Лозниця про стрічку «Донбас»: «Фільм буде складатися з низки епізодів: практично відтворених в ігровому кіно справжніх історій, що трапилися на окупованих територіях. Кілька героїв будуть пов’язувати епізоди між собою і передавати одне одному, немов естафетну паличку, увагу глядачів».

Прем’єра фільму запланована на 2018-ий рік.

Коментарі