kinowar.com

Вийшов офіційний трейлер історичного екшену “Захар Беркут”

Вийшов трейлер найочікуванішого українського релізу цієї осені – історичного екшену «Захар Беркут», створеного за мотивами знакової повісті Івана Франка.

Фільм режисера Ахтема Сеітаблаєва у співпраці з американським колегою Джоном Віном, виробництва Kinorob та Cinema Day за підтримки Державного агентства України з питань кіно, виходить на великі екрани 10 жовтня 2019 року.

Партнер та консультант стрічки – Міжнародний Фонд Івана Франка. Генеральний медіа-партнер і бродкастер проекту – ТРК «Україна».

Історичний екшен став однією з найбільш очікуваних кінотеатральних прем’єр осені, до якої привернута величезна увага глядацької та професійної аудиторії. Робота над фільмом тривала кілька років, у ній брали участь сотні фахівців з різних куточків України та світу. Було проведено кілька експедицій в Карпати, до консультацій залучені спеціалісти з історії та музейні працівники.

Зйомки відбувалися в Карпатах, на озері Синевир, та під Києвом. Спеціально для «Захара Беркута» були збудовані декорації величезної гірської ущелини, селища Тухля та маєтку Тугара Вовка. У проекті також узяли участь голлівудські колеги. Продюсерами фільму з американського боку виступили Джефф Райс, Юрій Карновський і Раджа Коллінз.

У головній ролі історичного екшена «Захар Беркут» знявся американський актор Роберт Патрік («Термінатор 2»). У фільмі зіграли актори з України, США, Великобританії, Казахстану та Монголії: Алекс МакНіколл, Томмі Фленаган, Поппі Дрейтон, Андрій Ісаєнко, Олег Волощенко, Цегмід Церенболд, Єржан Нуримбет, Аліна Коваленко, Рокі Майерс, Олівер Тревена, Аян Отепберген, Віктор Жданов та інші.

Також у фільмі взяло участь понад 250 акторів масових сцен, а також дві команди каскадерів – з України та Казахстану. А велика міжнародна команда проекту налічувала понад 300 фахівців.

Для проекту було створено понад 600 оригінальних костюмів, що склало більше ніж 3 000 одиниць одягу, сотні екземплярів зброї, аксесуарів, прикрас, посуду. Над проектом працювали до 40 майстрів, які досліджували історичний одяг та створювали костюми, їм допомагали ремісники з цілої України.

Захар Беркут

Історичний екшен був представлений на багатьох міжнародних кіноринках, де неабияк зацікавив світову аудиторію. Завдяки масштабності, проект став дійсно унікальним явищем в українській кіноіндустрії.

Всеукраїнська прем’єра фільму «Захар Беркут» відбудеться 10 жовтня 2019.

Захар Беркут

Довідка

Слоган: У свободі моя сутність

Синопсис: 1241 рік. Монгольська орда на чолі з ханом Бурундою рухається на захід, винищуючи все на своєму шляху. Дійшовши до високих Карпатських гір, військо зупиняється біля підніжжя. Однак вночі кілька місцевих мисливців брати Беркути потайки пробираються в табір та звільняють полонених. Несамовитий від люті хан вирішує йти навпростець, щоб помститися і знищити карпатські поселення. Для цього він знаходить зрадника серед місцевих, який відкриває йому таємний прохід у горах. Однак невеличка громада гірських мисливців під керівництвом Захара Беркута має свій план, щоб назавжди зупинити багаточисельного ворога.

Режисер: Ахтем Сеітаблаєв

Співрежисер: Джон Вінн

Оператор: Юрій Король

Продюсери: Єгор Олесов, Юрій Карновський, Джефф Райс, Раджа Коллінз

Автори сценарію: Ярослав Войцешек, Річард Ронат за мотивами повісті Івана Франка «Захар Беркут»

Художник-постановник: Влад Одуденко

Художник з костюмів: Антоніна Белінська

Художник із гриму: Алла Леонова

Кастинг-директор з українського боку: Ольга Клименко

Постановка трюків: STUNTALOT

CGI/VFX: POSTMODERN

У ролях: Алекс МакНіколл, Роберт Патрік, Поппі Дрейтон, Томмі Фленаган, Андрій Ісаєнко, Цегмід Церенболд, Олег Волощенко, Рокі Майерс, Аліна Коваленко, Єржан Нуримбет, Віктор Жданов, Елісон Дуді, Аян Отепберген, Олег Стефан, Олівер Тревена, Даулет Абдігапаров, Марина Кошкіна, Нуркен Туматаєв, Станіслав Лозовський, Марат Абдуллаєв, Вікторія Клещенко-Пилипчук, Даніяр Ахметов, Михайло Корженівський, Андрій Сторожик, Юрій Єрко, Михайло Черняков, Аліна Довбуш, Євгеній Лебедин, Микола Ейсмонт, Ян Кліпп, Олег Невольник, Олександр Лаптій, Артемій Єгоров, Олег Карпенко

Жанр: бойовик, історичний екшен

Дистрибутори: FILM.UA Distribution та MMD UA

Виробництво: Kinorob, CinemaDay

За підтримки Державного агентства України з питань кіно

Генеральний медіа-партнер та бродкастер: телеканал «Україна»

Коментарі