kinowar.com

Анімаційний фестиваль LINOLEUM оголосив учасників конкурсних програм

Фестиваль актуальної анімації та медіа-мистецтв LINOLEUM 2019, що проходитиме з 4 по 8 вересня в кінотеатрі «Жовтень», обрав всіх учасників трьох конкурсних програм: міжнародного, українського та комерційної анімації. За призи змагатимуться 87 анімаційних фільмів.

LINOLEUM популяризує та розвиває сучасну короткометражну анімацію вже шостий рік поспіль. Цього разу програма найбільшого міжнародного анімаційного фестивалю країни, що проходите за підтримки Українського культурного фонду, залишається насиченою та різноманітною, розрахованою на різні вікові групи та відмінні смаки. Кількість аніматорів з різних країн світу, бажаючих прийняти в ньому участь, щороку зростає. Загалом на всі конкурсні та позаконкурсні програми було подано понад 2700 анімаційних робіт. Команда фестивалю ретельно переглянула всі фільми, на що сумарно було витрачено понад 300 годин, та сформувала список учасників кожного конкурсу. Крім технічного рівня виконання, смислового наповнення, актуальності піднятих тем, для потрапляння до конкурсних програм анімаційна частина повинна складати понад 40% фільму та не перевищувати хронометражу у 30 хв. Також додатковим плюсом для учасників відбору було відображення в своїх роботах теми фестивалю 2019 року – ТОЧКИ ДОТИКУ.

50% усіх заявок подавалися на міжнародну конкурсну програму, з яких до участі в конкурсі експертна комісія обрала 52 анімаційні стрічки. В рамках цієї секції відвідувачі LINOLEUM 2019 зможуть ознайомитись з роботами аніматорів США, Великобританії, Німеччини, Франції, Данії, Польщі, Ізраїлю, Бразилії, Естонії, Китаю, Японії, Ірану, Лівану тощо. Фільми міжнародного конкурсу розкажуть про сміливі подорожі за лаштунки життя та межові стани свідомості, родинні зв’язки, що травмують, і дорослішання, якого не очікуєш, лабіринти взаємин, де рослинне і тваринне стає людським, і навпаки. Про що думають двоє, коли їх розділяє смужка пляжного рушника або кут кухонного стола? Яка різниця між рівністю і урівнянням, і якого вони кольору в уяві художника? Чому ведмеді, море, мігранти і друкарська машинка – це про одне й те ж? На всі ці питання відповідатимуть короткі фільми з різних куточків світу, ретельно відібрані командою фестивалю.

Фестиваль LINOLEUM

До національного конкурсу було подано 90 робіт, серед яких комісія обрала 8. За перемогу змагатимуться «Про Марка Львовича Тюльпанова, який розмовляв iз квiтами» режисерки Дани Кавеліни, «Кохання» Микити Лиськова, «Лісова пісня» Андрія Науменко, «Сама собі тут» Анни Дудко, «Поки не стане чорним» Анастасії Фалілеєвої, «Петрівка-реквієм» Катерини Возниці, «Велике світле майбутнє» Романа Лисенка та «Пуповина» Олександра Бубнова.

Третя конкурсна програма – це комерційна анімація, яка зазвичай складається з музичних кліпів та рекламних роликів, виконаних в анімаційній техніці. Було отримано понад 150 заявок, серед яких до конкурсу потрапили 27 робіт. На великому екрані кінотеатру «Жовтень» можна буде переглянути роботи з Великобританії, Данії, Японії, Узбекистану, Аргентини, Франції, Хорватії, Бельгії. Приємно зазначити, що в цій категорії 8 робіт з України, серед яких відео Сашка Даниленка на пісню популярної співачки Alyona Alyona та кліп Володимира Власенко на хіт «У мене немає дому» гурту «Один в Каное».

Фестиваль LINOLEUM

З повним переліком учасників конкурсних програм можна ознайомитись за посиланням:
linoleumfest.com/uk/program/competition-programs

Фестиваль LINOLEUM 2019 проходитиме за підтримки Українського культурного фонду, Державного агентства з питань кіно, Посольства Королівства Нідерланди в Україні та Австрійського культурного форуму у Києві
Організатор фестивалю – анімаційна студія Animagrad
Медіа-партнер: Хорошее кино – kinowar.com
Слідкуйте за оновленнями на сайті фестивалю linoleumfest.com та у соцмережах facebook та instagram

Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіа-мистецтва LINOLEUM – найбільший міжнародний анімаційний фестиваль в Україні, який щорічно (з 2014 р.) пропонує учасникам та гостям протягом чотирьох днів переглянути кращу вітчизняну та світову анімацію, відвідати спеціальну освітню програму, взяти участь у воркшопах визнаних та найбільш відомих представників анімаційної індустрії країни, познайомитися та перейняти досвід іноземних гостей фестивалю.

Український культурний фонд ‒ державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України. Підтримка проектів Українським культурним фондом здійснюється на конкурсних засадах.

Коментарі