kinowar.com

Правдива історія банди Келлі: нова акторська робота Джорджа Маккея

 15.02.2020  Новини, Трейлер

Щороку шоу-бізнес підіймає галас навколо нових осіб – акторів, музикантів, режисерів. Головне – їх ніша, бекграунд, вік, зовнішні дані, талант і / або харизма. На жаль, часом останні два пункти не стільки обов’язкові, скільки вибіркові.

Джордж Маккей

Думка редакції може відрізнятися від позиції автора

Голівудське правило ділити акторів на “зірок” й “характерників” поки ще ніхто не відміняв. Умовна зірка – харизматик, що приковує до екрану, але не володіє широким акторським діапазоном. У той час як “характерник” – людина-хамелеон, який може перетворитися в будь-якого персонажа. Але варто визнати, що в епоху нового Голлівуду, коли успіх гарантують або великі тентполи, або оригінальні історії – це правильно все частіше піддається сумніву.

Молодий британський актор Джордж Маккей – якраз така історія. Головний герой вражаючого військового епіка Сема Мендеса “1917” і виконавець ролі легендарного розбійника Неда Келлі в майбутній “Справжній історії банди Келлі” – харизматик з широким акторським діапазоном, що вірно рухається до вершини акторського Олімпу.

Правдива історія банди Келлі

Джордж Маккей народився в Лондоні в 1992-му році в родині художниці по костюмах і освітлювача, з дитинства оточений любов’ю до мистецтва. В акторську професію юний Маккей потрапив в десятирічному віці, зігравши одну з ролей в казці “Пітер Пен”, знятої відомим австралійським режисером Пі Джей Хоганом. Надалі початковий етап своєї кар’єри Маккей провів на театральній сцені в кращих британських постановках робіт великих драматургів Ієна Мак’юена, Юджина О’Ніла, Гарольда Пінтера. А також працюючи з цікавими кінорежисерами – Декстер Флетчер, Едвард Цвіг, Пет О’Коннор, Кевін Макдональд, Метт Росс та багатьма іншими. Зараз роботи Джастіна Курзеля і Сема Мендеса поповнили фільмографію молодої зірки.

До 27-ми років в скарбничці Маккея нагороди Каннського кінофестивалю найкращому молодому актору, шотландської BAFTA за кращу роль, номінації BIFA, Empire, Screen Actors, BAFTA Rising Star. І це без широкої впізнаваності серед публіки. Зате з талантом і бажанням наполегливо працювати над різними проектами. Наполеглива праця принесла свої плоди. Після успіху “1917” про Джорджа Маккея складно не говорити. І тим більше – пропустити його нову роботу, “Правдиву історію Банди Келлі”.

Правдива історія банди Келлі

До екранізації відомого однойменного роману Пітера Кері йшли досить довго, намагаючись знайти як відповідну кандидатуру для крісла режисера, так і ідеального актора на роль суперечливого розбійника та водночас справжньої легенди – Неда Келлі. Про Келлі, його шлях і його банду написані десятки книг, поставлені п’єси, зняті серіали і кінофільми. На початку свого великого прориву Неда в байопіку “Банда Келлі” зіграв австралійський геній, що занадто рано залишив нас – Хіт Леджер.

Але “Правдива історія банди Келлі” – зовсім інший твір. Дискусійний, жорсткий, що розповідає про похмуре минуле Австралії та про особистий шлях у темряву. За картину взявся Джастін Курзель (“Сніжне місто”, “Макбет”). Він тут же почав шукати свого ідеального Неда Келлі і знайшов його в Джорджі, для якого було важливо зіграти цю роль, віддавши данину предкам свого батька – вихідця з австралійської Аделаїди.

Джордж Маккей

 

“Фігура Неда стала невід’ємною частиною культурної спадщини Австралії, враховуючи, що ще за життя він став героєм легенд і міфів, – каже актор. – У результаті ретельного вивчення історії цієї людини я зрозумів, що велика частина інформації про нього заснована на суб’єктивних людських судженнях. Незаперечні і підтверджені факти про те, що і де відбулося, можна порахувати на пальцях, але і вони не давали відповіді на питання: “Чому це сталося?”.

“Я думаю, справжній Нед Келлі назавжди залишився в свідомості самого Неда, – додає Маккей. – У всякому разі, мені було набагато простіше бути Недом і тільки Недом, а не Недом Келлі. Оскільки в поєднанні з прізвищем ім’я цієї людини не може сприйматися абстрактно – воно нерозривно пов’язане з легендою”.

Перед Джорджем Маккеєм постало складне акторське завдання – зіграти легендарну, контроверсійну, важливу для цілої країни, реальну людину. І вийшло у нього це блискуче. Прем’єра “Правдивої історії банди Келлі” з успіхом пройшла на престижному кінофестивалі в Торонто, а вдома стрічка вийшла в січні, в День Австралії.

Правдива історія банди Келлі

Український глядач зможе побачити талановитого харизматика Джорджа Маккея в “Правдивій історії банди Келлі” з 20-го лютого.

Ольга Лебедева

Коментарі