kinowar.com

ТРЕЙЛЕР ФІЛЬМУ “ЧЕРВОНИЙ”

Кінопроект «Червоний» став одним із переможців Сьомого конкурсного відбору Держкіно. Спільне виробництво стрічки здійснили продюсерський центр «ІнсайтМедіа» та литовська кінокомпанія ATRBOX за підтримки Держкіно України. Автором сценарію цього фільму є «Золотий письменник України» Андрій Кокотюха, режисером – Заза Буадзе, продюсери – Володимир Філіппов (Україна) та Кестас Драздаускас (Литва). Загальна вартість виробництва картини становить 20 млн грн., половина – за рахунок Держкіно.

«Червоний» — це гостросюжетна історико-пригодницька драма. В основу сценарію стрічки ліг однойменний роман Андрія Кокотюхи, який у 2012-му році отримав спеціальну відзнаку «За найкращий історико-патріотичний твір» Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

Екранізовано третю частину роману, яка розповідає історію двох українців, котрі воювали за батьківщину по різні боки барикад: упівця Данила Червоного та радянського льотчика Віктора Гурова. Каторжники зустрічаються у радянському концтаборі і вперше в історії «ГУЛАГу» підіймають там повстання.

Червоний трейлер

Зйомки картини розпочалися 10 березня 2016-го року і здійснювалися у Кривому Розі.

Як зазначив Голова Держкіно Пилип Іллєнко: «Тема цього фільму є надзвичайно для нас важливою. Він розкриває образ нового українського героя, здатного кидати виклик обставинам, долати перешкоди і зрештою – перемагати. Стрічка зроблена якісно і розрахована на широку глядацьку аудиторію, тож сподіваємося на вдалий прокат».

На широкі екрани «Червоний» вийде 24 серпня.

 

Коментарі