kinowar.com

Фестиваль «Тиждень австрійського кіно» 2019 оголошує програму

8-й щорічний фестиваль «Тиждень австрійського кіно» стартує в Києві 11 квітня. У цьому році до програми ввійшли три повнометражних фільми, а також традиційна добірка короткометражок від фестивалю мультимедійних мистецтв ARS ELECTRONICA.

Відкриє фестиваль романтична комедія «Машина любові» Андреаса Шміда. У центрі сюжету – кохання секс-працівника та інструкторки з водіння.

Машина любові

Історична драма «Анджело», події якої розгортаються у Відні початку XVIII століття, розповідає про африканського хлопчика-раба. Він потрапляє під опіку графині: вона вирішує хрестити його і дати йому освіту. Одну з головних ролей у фільмі виконала зірка італійського кіно Альба Рорвахер («Счастливий Лазар», «Ідеальні незнайомці»). Стрічка Маркуса Шляйнцера була відзначена національною премією Austrian Film Award за найкращі костюми, грим та роботу художника-постановника.

Анджело

Стрічка «Земля» – нова робота титулованого австрійського документаліста Ніколауса Ґейрхальтера, лауреата Європейської кіноакадемії. У фільмі режисер досліджує відносини людства із земною корою: люди приймають існування землі як належне; вона здається непорушною. На думку Ґейрхальтера, якщо розглядати нашу планету як організм, то її кора – всього 40 кілометрів завтовшки – найбільш вразливий її орган. «Земля» була вперше представлена публіці в програмі «Форум» Берлінського кінофестивалю, де удостоїлася премії екуменічного (християнського) журі.

Земля Erde Earth

Також на гостей «Тижня австрійського кіно» чекає традиційна добірка найкращих медіаробіт міжнародного фестивалю мультимедійних мистецтв ARS ELECTRONICA. Кіноогляд щорічно проходить в австрійському місті Лінц і презентує передові візуальні технології.

«Тиждень австрійського кіно» пройде в Києві з 11 по 15 квітня. Після завершення фестивалю активісти та керівники кіноклубів зможуть провести покази у своєму місті в рамках проекту «Кіноклуб. Всеукраїнська мережа». Для цього потрібно буде подати заявку на сайті.

Фестиваль проходить у Києві в рамках Двостороннього Року культури, який прагне зблизити креативний потенціал обох країн. Численні культурні заходи будуть відбуватися протягом всього року. Австрійський культурний форум у Києві працює в багатьох регіонах України та організовує найрізноманітніші події: фестивалі, виставки, лекції, концерти, презентації, конференції, перформанси, покази тощо. Програма двостороннього Року культури доступна за посиланням: austriaukraine2019.com

Організаторами фестивалю виступають Австрійський культурний форум та компанія «Артхаус Трафік». Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами. Розклад та квитки – на сайті кінотеатру «Київ».

Офіційний партнер: Volkswagen 
Медіапартнери: ФокусТеленеделяТижденьoKinoХорошее киноM!nd

Коментарі