kinowar.com

Чілдрен Кінофест представляє постер восьмого фестивалю, оголошує фільм ретроспективи та журі Конкурсу дитячих фільмів

Імідж восьмого Чілдрен Кінофесту натхненний ретрофільмом «Лисенятко Вук». Переможців конкурсу дитячих фільмів традиційно визначають відомі українські кінематографісти.

Чілдрен Кінофест 9

8-й Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» представляє офіційний постер. Натхненням для його створення стало лисенятко Вук – головний герой однойменного пригодницького анімаційного фільму. Угорська стрічка, знята за мотивами дитячих оповідань Іштвана Фекете, побачила світ у 1981-му, а цього року відзначає своє 40-річчя. На цьогорічному постері символу Чілдрен Кінофесту, Совеню Чарлі, ніби дитячою рукою домальовані лисячі вушка, вуса й хвіст. «Лисенятко Вук» продемонструють глядачам фестивалю на ретроспективному показі.

У межах Чілдрен Кінофесту вже вп’яте відбудеться Конкурс дитячих фільмів. До складу журі увійшли режисер-постановник фантастичного анімаційного фільму «Віктор_Робот» Анатолій Лавренішин, режисер драми «Додому» Наріман Алієв та письменниця, режисерка документального хіта «Земля блакитна, ніби апельсин» Ірина Цілик.

Чілдрен Кінофест 2021 журі

«Коли я вчилася в кіновузі двадцять років тому, знімати фільми було дуже дорого, були часи депресії в українській кіноіндустрії, і тому майже ніхто нічого не знімав. Зараз створювати професійне кіно також дуже дорого, і все ж дещо змінилося. Часом достатньо простого смартфона, аби зафільмувати унікальні кадри. А потім ці кадри мандрують топовими кінофестивалями світу і відкривають всім нам двері в інші світи.

Сучасні діти народжуються з ґаджетами в руках. Мені як мамі це не завжди подобається, а з іншого боку страшенно цікаво спостерігати за тим, як деякі діти перетворюють їх часом на особливі інструменти. Розповідати історії у формі кіно про себе та інших людей – це творчий шлях до самопізнання.

Це дуже круто, коли діти знімають кіно. Я всім серцем за фестивалі дитячого кіно і за діалог між різними людьми, маленькими і дорослими. За можливість висловитися і бути почутими. За різні теми і будь-які форми вираження. За безстрашність бути собою. І за любов. Тому що кіно – це безкінечна любов і магічний світ. Спробувавши хоч раз кінознімальний процес на смак, легко в нього закохатися. І вік учасників тут не має ніякого значення. Тож до зустрічі на фестивалі!» – членкиня журі Ірина Цілик.

Прийом робіт на участь у конкурсі триває до 4 травня 2021 року. Двадцять фільмів-фіналістів покажуть у містах-учасниках фестивалю в межах 8-го Чілдрен Кінофесту. Переможці конкурсу будуть відзначені призами від 4 до 15 тисяч гривень. Ознайомитися з умовами участі можна на сайті Чілдрен Кінофесту.

8-й Чілдрен Кінофест відбудеться з 28 травня до 6 червня 2021 року в понад 20 містах України.

До конкурсної програми фестивалю увійдуть фільми для аудиторії віком від 4 років, відібрані командою Чілдрен Кінофесту на найбільших європейських кінооглядах для дітей та підлітків. Повну програму фестивалю буде оголошено наприкінці квітня.

Місія фестивалю – розвивати в Україні традицію спільних сімейних походів у кіно, залучати дітей до перегляду і створення кінофільмів. Усі покази – безкоштовні за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю. Щороку Чілдрен Кінофест співпрацює з благодійними організаціями – на покази запрошуються діти із вразливих соціальних груп: постраждалі від конфлікту на сході України, діти з інвалідністю, сироти тощо.

Медіапартнери: ОсвіторіяРозумашкиKolobok.uaТеленеделяRadioKids.OnlineKinoFilms.uaНова Українська ШколаМой Ребенок.

Читайте також:

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найкасовіші українські фільми 2020 року

Найкращі українські фільми і серіали 2020 року

Найочікуваніші українські фільми 2021 року

Найкращі українські фільми часів Незалежності

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі