kinowar.com

Найочікуваніші українські фільми 2021 року

Звісно, буде багато змін, головним чином тому, що пандемія та принаймні частковий локдаун ще продовжуються, але навіть в цих дуже непростих умовах українське кіно планує зйомки та майбутні прем’єри. Коронавірус загальмував вітчизняну кіноіндустрію, але не вбив її. Касові збори минулого року про це свідчать.

Анімаційні стрічки, фантастичні блокбастери та фентезі, комедії, драми та навіть хорори – українське кіно стає все більш всеїдним. Деякі фільми ми вже бачили в аналогічній статті минулого року, деякі взагалі довгобуди, що почали шлях до глядача 4-5 років тому. Окремі стрічки вже зібрали помітний врожай нагород на фестивалях України та світу – сподіваємося, що цього року публіка буде мати змогу оцінити їх, побачивши власними очима. Загалом у прокат планується до виходу близько 25 фільмів, але ми розповімо про найцікавіші.

Отже, kinowar.com презентує найочікуваніші українські фільми 2021 року.

Якщо вам подобається те, що ми робимо, підтримайте наш проект

 

Пік страху (Let It Snow)
Режисер Станислав Капралов
28 січня

превью

Сноубордершу переслідує загадкова незнайомка у чорній масці, бажаючи не тільки налякати її, а й побачити її кров. До того ж, події відбуваються на екстремальних гірських трасах, одже потрібно виборювати життя у одночасному протистоянні з природою та людиною. Не надто звичний для нашого кіноринку жанр хорору – у даному випадку, сніжного хорору.

Український фільм від початку позиціонувався як кіно для прокату у Голівуді. У головній ролі – голівудська актриса українського походження Іванна Сахно.

 

Гуллівер повертається
Режисер Ілля Максимов
29 квітня

Гуллівер повертається

3D-анімація з потужним бюджетом у 75 мільйонів гривень. Чудова можливість перевірити, наскільки українська анімація наближається до стандартів Голівуду. Потенційно саме сімейні повнометражні мультфільми спроможні збирати у нашому прокаті максимальну касу, але для цього вони повинні відповідати очікуванням глядача.

Відомий мандрівник Гуллівер отримує листа з проханням про допомогу. Тож він негайно повертається до Ліліпутії, де разом зі своїми друзями опиняється у вирі неочікуваних пригод…

 

Погані дороги
Режисер Наталія Ворожбит

Поки невідомо

Екранизація власної п’єси, де у чотирьох новелах будуть розказані історії мешканців Донбасу та українських солдат, які знаходяться у прифронтовій зоні. Наталія Ворожбит виступає і сценаристкою, і режисером — у цій якості вона дебютує. Фільм вже отримав нагороди вітчизняних та закордонних фестивалів, а тепер чекає на зустріч з глядачем в кінотеатрах України.

 

Ми є… Ми поруч
Режисер Роман Балаян

Поки невідомо

Ми є… Ми поруч

Один з найвідоміших українських режисерів повертається до великого кіно вперше за 10 років. Роман Балаян розповідає про відомого хірурга, який припустився фатальної помилки у діагнозі свого хрещеника. Чорно-біла стрічка також носить робочу назву «Помилка у діагнозі». Перший україномовний фільм режисера.

 

Інший Франко
Режисер Ігор Вісневський 

серпень 2021

Інший Франко

Інший Франко — це син письменника Івана Франка, Петро. Його біографія не надто відома, але дуже бурхлива: був пілотом, заснував «Пласт», винахідник, став депутатом Верховної Ради УРСР та ще багато чого. А одного дня він дізнається, що сьогодні його або вб’ють, або відправлять у Сибір — і на прощання з родиною є лише один, останній день.

У головних ролях В’ячеслав Довженко і Ахтем Сеітаблаєв.

 

Клондайк
Режисер Марина Ер Горбач
влітку 2021

Клондайк український фільм 2021 Україна Боінг

Драма про три дні з життя однієї родини. Народження дитини під час війни та складні моральні питання. Навряд чи хтось встиг забути про катастрофу літака МН-17 в липні 2014-го – одна із сюжетних ліній фільму саме про це.

Режисер Марина Ер Горбач вже вдруге знімає фільм у співробітництві України та Туреччини (попередня робота мала назву “Люби мене”).

 

Сторонній
Режисер Дмитро Томашпольський
Поки невідомо

Сторонній кіно Україна Даша Трегубова

Цей фільм вже прийняв участь у близько 20 фестивалях та отримав 11 нагород. Будемо сподіватися, що цього року його зможе побачити масовий український глядач.

І знов хорор – детективний. Команда з синхронного плавання зникає під час виступу, а пацієнтка – під час прийому хвойної лікувальної ванни. Що поєднує ці дивні події та хто стоїть за цими злочинами? За розслідування береться інспекторка Глуховська, яка раніше не мала нерозкритих справ…

 

Із зав’язаними очима
Режисер Тарас Дронь
Поки невідомо

Сучасна Україна, після закінчення війни. Юлія, боєць змішаних єдиноборств, втрачає на війні свого нареченого. Вона починає нові стосунки, та намагається боротися як з суперниками у рингу, так і з тією моделлю поведінки, яку ій нав’язує суспільство.

Тарас Дронь: Для мене, якщо йдеться про українців як персонажів, у яких розкритий український характер, це вже і є патріотичне кіно. Інтерв’ю із режисером фільму “Із зав’язанами очима”

 

Мавка. Лісова пісня
Режисер Олександра Рубан

Поки невідомо

Мавка

Історія кохання лісної німфи Мавки та звичайного хлопця Лукаша, який талановито грає на свірелі. На основі українських легенд створено анімаційну стрічку, виробництво якої почалося ще в далекому 2015 році.

 

Віктор_Робот
Режисер Анатолій Лавренішин

восени 2021

Радісно усвідомлювати, що українська анімація – це не лише гонитва за Голівудом та світом технологій 3D. Самобутній цікавий мультфільм про штучно створену Сонячну систему та її планети, життєдіяльність яких забезпечують роботи. Один з них втікає разом з донькою винахідників, які єдині, хто в змозі захистити планети від катастрофи.

Музику виконують гурт «Dakh Daughters», Мар’яна Головко, Антон Слєпаков («Вагоновожатые»), Марко Галаневич. Авторкою текстів пісень є Марися Нікітюк, композитором — Антон Байбаков.

 

Довбуш
Режисер Олесь Санін
Поки невідомо

Довбуш

Не плутати зі стрічкою позаминулого року «Олекса Довбуш» (при всій повазі до виконавця головної ролі Валерія Харчишина, той фільм був не надто очикуваним). Також не плутати з фільмом 1959 року.

Новий фільм про народного героя Карпат поставив Олесь Санін. На його рахунку фільм «Мамай» у ті часи, коли в Україні ніхто нічого ще не знімав для великого екрану (2003 рік) та один з перших національних прокатних хітів «Поводир». До обох фільмів є питання, але точно можна сказати, що досвід у режисера неабиякий. Якщо додати до цього потужний бюджет у 86 мільйонів гривень, то сподівання досить великі. Фільм планувався до виходу ще восени 2019 року, але виробничий процес у кіно — явище непрогнозоване, особливо тепер, у часи коронавірусу.

 

Пульс
Режисер Сергій Чеботаренко
Поки невідомо

Пульс фільм Україна 2020

Розвиток українського кіно можна побачити і у розрізі того, що з’являється більше різних жанрів. Спортивна драма за реальними подіями — такого в Україні ще не знімали. Історія надихаюча, хоча й трагічна. Легкоатлетка потрапляє у автокатастрофу. Наслідки її жахливі. Потрібно зібрати усі залишки волі, щоб поставити перед собою нову мету та наполегливо до неї йти…

У головній ролі Наталія Бабенко, у ролі досвідченого тренера Станіслав Боклан.

 

Наші котики 2, або Таємниця жіночого монастиря
Режисер Володимир Тихий
Поки невідомо

Наші котики 2, або Таємниця жіночого монастиря 2021

Друга частина іронічної комедії про бійців АТО йде ще далі – тепер вони бійці потрапляють до жіночого монастиря МПЦ. Кремлівські агенти готують новий злочин проти цивільних, а отже хлопцям доведеться ризикувати життям, та навіть повставати з мертвих.

 

Легенди Чарівнолісся
Режисер Віктор Андрієнко
16 грудня

Легенди Чарівнолісся український фентезі 2021

Віктор Андрієнко відомий усім шанувальникам гумору за чудовим мультфільмом Давіда Черкаського “Острів скарбів” (він грав одного з піратів у ігровій частині фільму та озвучував анімаційного капітана Смоллетта) та за культовим шоу 90-х “Шоу довгоносиків”. А тепер він стає режисером повнометражного фентезі, яке базується на українських казках та міфах.

Воїн та Мольфар захищають десятирічного хлопчика та разом борються з силами зла – Чорним чаклуном та Вовкулакою.

Дивіться також відеоверсію на нашому YouTube каналі:

Якщо вам подобається те, що ми робимо, підтримайте наш проект

Читайте також:

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найкасовіші українські фільми 2020 року

Найкасовіші українські фільми 2019 року

Найкращі українські фільми і серіали 2020 року

Найкращі українські фільми 2019 року

Найкращі українські фільми часів Незалежності

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі