kinowar.com

Що Анджеліна Джолі робила у Львові та Бориславі

 02.05.2022  Новини

Ми вже писали, що 30 квітня у Львові раптово була помічена голлівудська акторка і режисерка Анджеліна Джолі. Вона невимушено зайшла до звичайної львівської кав’ярні, випила кави та помахала відвідувачам (а хлопчина у навушниках, зосереджений на своєму смартфоні, навіть не помітив знаменитість).

Згодом стало відомо, якою саме була мета приїзду зірки до Львова та Львівської області, окрім, звісно, моральної підтримки України і українців, що продовжують боронити свою землю від російської навали. Як посол доброї волі ООН та зокрема амбасадорка ЮНІСЕФ, якою Джолі є вже багато років поспіль, акторка приїхала побачити на власні очі та поспілкуватися з українськими дітьми, зокрема біженцями зі сходу, що постраждали від російських бомбардувань та безжальних убивств мирного населення. Також вона поговорила з волонтерами і місцевими гуманітарними організаціями, що опікуються жертвами російського терору.

Джолі побувала на Львівському залізничному вокзалі, де зустріла потяг із Покровська (Донецька область), що привіз евакуйованих цивільних, повідомила Укрзалізниця. Там кінозірку змогли побачити звичайні перехожі, для котрих, звісно, ця несподіванка стала приємним шоком.

Акторка відвідала дитячу лікарню, де лежать постраждалі від вибухів маленькі переселенці, а також центр для дітей та молоді з інвалідністю. Вона на власні очі побачила дітей, евакуйованих із Маріуполя та Краматорська (зокрема тих, що вижили після російського ракетного удару по Краматорському вокзалу).

«Я побачила неймовірну силу духу та гідність українського народу перед обличчям терору та війни, яку вони не обирали. Вплив війни на дітей є убивчим. Жодна дитина у світі не повинна бачити вбивство близьких та нищення своєї домівки, не повинна лишатися без дому…», – зазначила Джолі та закликала до негайного відкриття гуманітарних коридорів для евакуації мирного населення та доставки термінової допомоги українцям.

Після Львова зірка (де її, до речі, застала повітряна тривога і змусила на деякий час спуститися до укриття) побувала у місті Борислав Львівської області. Там вона відвідала навчально-реабілітаційний центр «Гармонія», де перебувають діти-переселенці з Луганщини. Джолі привезла подарунки та, звісно ж, особисто поспілкувалася з вихованцями центру. З фото видно, що світова знаменитість зовсім не була сторонньою та відчуженою, як холодні зірки. Навпаки, Джолі підійшла до діток з теплими обіймами фігурально та буквально.

На відміну від колеги Шона Пенна, який, перебуваючи в Україні під час російського вторгнення, мав на меті зняти кіно про війну, Анджеліна Джолі не повідомила про такий намір. Проте акторка, як відомо, так само займається режисурою та зокрема знімає саме воєнні драми, як, наприклад, «В краю крові та меду» про Боснійську війну та «Спочатку вони вбили мого батька: Спогади дочки Камбоджі» про режим правління Червоних кхмерів у Камбоджі. Тож, можливо, і про російські злочини в Україні акторка теж вирішить зняти стрічку.

ФОТО: Укрзалізниця та Бориславська міська рада

Коментарі