kinowar.com

Аншлаг у Близнюках: відбулась українська прем’єра фільму “Люксембург, Люксембург”

Показ відбувся у селищі на Харківщині 

Жителі смт. Близнюки стали першими українськими глядачами фільму Антоніо Лукіча Люксембург, Люксембург

Жителі смт. Близнюки Харківської області стали першими українськими глядачами фільму Антоніо Лукіча “Люксембург, Люксембург”. Українську прем’єру стрічки провели в рідному селищі виконавців головних ролей Аміла та Раміла Насірових з гурту “Курган і Agregat”. 

Показ фільму влаштували у районному Будинку культури – всі 425 місць зали були вщент заповнені охочими подивитися майже кримінальну історію про двох братів та їхню подорож до зниклого батька. 

Розпочався показ з червоного хідника, по якому до Будинку культури зайшли глядачі, військові з місцевого шпиталю, творча група фільму, а також близнюківський селищний голова Геннадій Король. Він привітав зі сцени гглядачів, наголосивши на важливості подібних заходів. 

Ще коли я побачив трейлер фільму, я одразу впізнав себе в якихось життєвих ситуаціях. Наша публіка відчує цей фільм, бо головні герої показують в своїх образах нас з вами. Вони довели, що все можливо!” – сказав Геннадій Король. 

Продовжилась прем’єра фільму виступом місцевого вокального колективу “Журавка” та вітальними словами режисера стрічки й виконавців головних ролей. 

Зібрані з продажу квитків гроші актори Аміл та Раміл Насірови передадуть на потреби Збройних сил України. Всього було зібрано 68 050 грн. 

З першого в Україні показу фільму ми зібрали 68 050 грн. За ці гроші ми придбаємо необхідне для наших захисників, а саме для воїнів з Близнюківщини, які зараз перебувають на сході країни”, – розповів Аміл Насіров.

Жителі смт. Близнюки стали першими українськими глядачами фільму Антоніо Лукіча Люксембург, Люксембург

Зйомки фільму “Люксембург, Люксембург” завершились ще у 2021 році. За три дні до початку повномасштабного вторгнення Аміл та Раміл вперше подивились фільм, в якому знімались, а саме – його чорновий монтаж. Фіналізовували стрічку вже після 24 лютого в умовах повітряних тривог та блекаутів. Втім, це не завадило міжнародній прем’єрі фільму, яка відбулась на 79-му Венеціанському міжнародному кінофестивалі у програмі “Горизонти”. 

Показ в Близнюках – це вперше, коли прем’єра фільму відбулась не у століці чи великому місті, а у невеликому селищі, де навіть кінотеатру немає. Такі покази сприяють інтеграції людей в спільний український культурний процес, робить їх учасниками контексту. Парадоксально, що показ кіно в маленькому містечку викликало більший ажіотаж, ніж у великому місті”, – зауважив режисер Антоніо Лукіч. 

З 13 квітня фільм “Люксембург, Люксембург” виходить у всеукраїнський прокат – фільм виробництва кінопродакшену ForeFilms, продюсерів Володимира Яценка і Анни Яценко, можна буде подивитись в усіх кінотеатрах країни. Дистриб’ютор фільму в Україні – компанія “Кіноманія“.

Стрічку створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно. У травні 2022 року фільм став одним з п’яти учасників програми підтримки міжнародної промоції українських фільмів “proMOTION”, започаткованої Українським інститутом. Міжнародна промо-підтримка в рамках програми здійснюється за допомоги Göteborg Film Fund. 

Синопсис фільму: Коли брати-близнюки  дізнаються, що їхній давно зниклий батько захворів у Люксембургу, вони вирушають у подорож, аби побачити його востаннє. Та чи буде чоловік, якого вони там зустрінуть, таким само крутим татом, яким вони його пам’ятають?

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі