kinowar.com

«Атлантида» Валентина Васяновича отримала головну нагороду кінофестивалю в Тромсе, Норвегія

Створена за підтримки Держкіно драма Валентина Васяновича «Атлантида» отримала головну нагороду – премію Aurora кінофестивалю Tromsø International Film Festival, що пройшов з 13 по 19 січня у місті Тромсе, Норвегія

Валентин Васянович

У конкурсній програмі разом із «Атлантидою» за перемогу змагались ще 11 стрічок, що мали норвезькі прем’єри на кінофестивалі у Тромсе.

Крім того, окремою частиною традиційної програми фестивалю Horizon East з фільмами країн-сусідів з північного сходу, цього року стали присвячені Україні Horizon East:Ukraine, де були показані створені за підтримки Держкіно стрічки «Стрімголов» Марини Степанської, «Брама» Володимира Тихого, «Коли падають дерева» Марисі Нікітюк та два фільми Романа Бондарчука – «Українські шерифи» та «Вулкан».

Драма «Атлантида» є історією про майбутню перемогу у війні з Росією. Цей фільм – про судоми перед остаточною руйнацією міфу індустріального Донбасу: як на рівні промислового ландшафту, так і, насамперед, – у людському вимірі.

Світова прем’єра картини відбулась в офіційній конкурсній програмі 76-го Венеційського міжнародного кінофестивалю «Горизонти», де стрічка здобула перемогу – Orizzonti Award for Best Film. «Атлантида» отримала також спеціальний приз журі 32-го Міжнародного кінофестивалю в Токіо, Гран-прі 26 Мінського міжнародного кінофестивалю «Лістапад», приз за операторську роботу Міжнародного кінофестивалю у Севільї (Іспанія) та Гран-прі фестивалю європейського кіно Les Arcs Film Festival (Франція).

Кінопроєкт «Атлантида» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно. Валентин Васянович працював над стрічкою як автор сценарію, режисер, оператор та співпродюсер. Продюсерами фільму виступили також Ія Мислицька та Володимир Яценко. Виробництво стрічки здійснила «Студія Гармата фільм».

Читайте також:

Найочікуваніші українські фільми 2020 року

Найкращі українські фільми 2019 року

Коментарі