kinowar.com

Біографічна драма «Роден» виходить у прокат

 27.03.2018  Новини, Театр

5 квітня на екрани українських кінотеатрів виходить «Роден» – біографія видатного скульптора з програми Каннського кінофестивалю.

Стрічка Жака Дуайона розповість про геніального французького скульптора Огюста Родена. Фільм зосередиться на творчості Родена, розповість про його численні любовні інтриги та про непрості взаємини з найголовнішими жінками в житті майстра – талановитою ученицею Каміллою Клодель і Розою Бере, матір’ю його єдиної дитини.

Родэн

Головну роль у фільмі виконав французький актор, режисер і сценарист Венсан Ліндон, володар премії Каннського кінофестивалю за найкращу чоловічу роль, лауреат і п’ятиразовий номінант премії «Сезар». У Каміллу Клодель перевтілилася французька актриса і співачка Ізіа Іжлен.

Світова прем’єра «Родена» відбулася в рамках основного конкурсу Каннського кінофестивалю, де фільм претендував на «Золоту пальмову гілку».

Родэн

Спочатку Дуайон планував зняти документальний фільм – його вихід був приурочений до сторіччя з дня смерті скульптора. Однак, коли режисер почав вивчати подробиці особистого життя Родена, стало зрозумілим, що художній фільм зробить минуле «більш живим». Зйомки стрічки відбувалися у будинку, в якому жив Роден.

Біографічна драма «Роден» виходить в український прокат у четвер, 5 квітня.

Коментарі