kinowar.com

Вийшов офіційний трейлер історичного трилера “Ціна правди”

Вийшов трейлер фільму “Ціна правда” про журналіста Ґарета Джонса, який у 1933 році вирушив до Радянського Союзу, щоб викрити правду про злочини сталінського режиму та Голодомор в Україні.

Режисером стрічки виступила номінантка на премію “Оскар” Аґнєшка Голланд. У широкий прокат фільм вийде 28 листопадаРаніше глядачам був презентований фрагмент фільму, який був ексклюзивно опублікований виданням Variety

Стрічка спільного виробництва України (Kinorob за підтримки Державного агентства України з питань кіно), Польщі (Film Produkcja за підтримки Polish Film Institute) та Великої Британії (Jones Boy Film). 

Консультантом проєкту став Тімоті Снайдер – американський історик та письменник, професор Єльського університету – який у своїй монографії «Криваві землі: Європа між Гітлером та Сталіним» обґрунтував тезу про те, що радянський та нацистський режими знищили близько 14 млн мешканців на території України, Польщі, Білорусі, Прибалтики та в західних областях Росії.

“Фільм “Ціна Правди” – це потужний, та неймовірно важливий для українського та світового глядача фільм. Адже в епоху інформаційних фейків та постправди ми повинні перш за все самі залишатися справжніми та прагнути істини, як це робив головний герой – Гарет Джонс. Тому важливо, що в цій історії ми можемо побачити багато паралелей з сучасністю”, – зазначив продюсер Єгор Олесов.

“Глядацьке кіно – це не тільки кіно,  яке розважає, але й те, яке простою мовою може донести важливі істини. Фільм “Ціна правди” розповідає історію сміливої людини, журналіста Гарета Джонса, який кинув виклик системі та заплатив за правду найвищу ціну. Я впевнений, що картина не залишить нікого байдужим”, – Роман Мартиненко, керівник MMD UA.

Фільм знімали в Україні, Польщі та Шотландії. В Україні зйомки проходили на найбільшій площі Європи у Харкові, яку на деякий час спеціально закрили для жителів та гостей міста.

Днями фільм отримав головну нагороду 44 Фестивалю польських художніх фільмів «Золоті Леви». Крім того, художник-поставновник стрічки Гжегож Піонтковскі отримав спеціальний приз за найкращий продакшн-дизайн.

Також минулого тижня на Львівському форумі видавців в рамках публічного інтерв’ю “Колообіг кіно і літератури в українському контексті. Досвід FILM.UA Group” було анонсовано вихід книги “Ґарет Джонс. Ціна правди” з біографією та статтями журналіста. В основі – книга “Журналіст Ґарет Джонс”, яка стала бакалаврською роботою студенток Інституту журналістики Олени Тищук і Валентини Пасічної та була видана минулого року накладом у 20 примірників під керівництвом доценток кафедри видавничої справи та редагування Ярослави Приходи та Марини Женченко. Оновлене видання українською та англійською мовами готується до виходу фільму “Ціна правди”.Прем’єра історичного трилера в Україні відбудеться 28 листопада 2019 року.

У 1933 році вельський репортер Ґарет Джонс шукає свою наступну велику історію. Останні новини приводять його до Москви, де він знайомиться з журналісткою Адою Брукс. Ада відкриває йому очі на «радянську утопію», яка не має нічого спільного з реальністю. І Ґарет, попри смертельні погрози, розпочинає своє розслідування. Переховуючись від спецслужб СРСР, крок за кроком він розкриває правду про трагедію українського народу: Голодомор, жорстку цензуру, змову та масові репресії. Саме його викриття згодом стануть підґрунтям для роману «Колгосп тварин» Джорджа Орвелла.

Режисер: Аґнєшка Голланд

Автор сценарію: Андреа Халупа

Продюсер: Клаудія Смея, Станіслав Дзідзіч, Єгор Олесов, Ангус Ламонт, Андреа Халупа

У ролях: Джеймс Нортон, Ванесса Кірбі, Пітер Сарсгаард, Джозеф Моул, Кеннет Кренем, Яків Ткаченко, Олег Драч, Володимир Федорук, Анна Шайдюк, Анастасія Чала, Аліна Ковальська та інші

Прем’єра фільму в Україні – 28 листопада 2019 року

Дистрибутор – MMD UA та FILM.UA Distribution.

Фільм «Ціна правди» спільного виробництва Польщі (Film Produkcja за підтримки Polish Film Institute), України (Kinorob за підтримки Державного агентства України з питань кіно) та Великої Британії (Jones Boy Film). Зйомки фільму проходили в Україні, Польщі та Шотландії.

Дивіться також:

Найкращі фільми часів незалежності

Коментарі