kinowar.com

Всеукраїнська прем’єра фільму «Будинок “Слово”»

27 жовтня в Харкові відбудеться всеукраїнська прем’єра документального фільму «Будинок “Слово”».

Світова прем’єра «Будинку “Слово”» пройшла в рамках 33-го Варшавського кінофестивалю, де стрічка була представлена ​​в конкурсній програмі і претендувала на звання найкращого документального фільму.

Дом Слово

Вперше в Україні фільм покажуть у місті, в якому відбувалися описувані події: 27 жовтня в харківському хабі «Фабрика» пройде закритий показ з творцями фільму. 28 жовтня стрічку зможуть побачити глядачі Харкова у кінотеатрі «8 ½».

Дом Слово

Назва фільму відсилає до збудованого в 1928 році в Харкові житлового будинку – він зводився спеціально для діячів культури УРСР. У 66-ти квартирах будинку жили найвідоміші митці, які наразі є класиками. Серед них – Микола Хвильовий, Майк Йогансен, Павло Тичина, Наталя Ужвій, Володимир Сосюра, Остап Вишня, Олесь Курбас, Михайло Яловий, Іван Багряний, Раїса Троян та інші. Вони увійдуть в історію як представники «розстріляного відродження». Спеціально зібрану в одному місці інтелігенцію репресують і знищують. Фільм являє собою поєднання архівних фото і відео з прямою мовою героїв, начитаною сучасними українськими акторами.

Дом Слово

Автори сценарію – Тарас Томенко та поетеса Любов Якимчук – працювали над фільмом протягом п’яти років. Вони шукали інформацію про українську інтелігенцію у приватних колекціях, архівах СБУ та літературних інститутів.

В український прокат «Будинок “Слово”» вийде 9 листопада. Після старту показів знімальна група картини вирушить у тур регіонами України, де будуть організовані спеціальні покази, дискусії та Q&A з творцями фільму. Згодом картина буде доступна в рамках просвітницьких показів в школах, бібліотеках та кіноклубах.

Фільм було створено компанією Fresh Production Group за підтримки Держкіно України.
Дистриб’ютором в Україні стала компанія «Артхаус Трафік».

За підтримки: Міністерство інформаційної політики УкраїниКомітет з питань свободи слова та інформаціїХарківська обласна державна адміністрація

Генеральний медіапартнер – ТРК «Україна»

Коментарі