kinowar.com

«Все завжди і водночас» переплюнув «Володаря перснів» за кількістю нагород

 14.03.2023  Новини

Абсурдистський драмедійний фантастичний екшн «Все завжди і водночас», що став тріумфатором «Оскара» 2023, у сумі зібрав більше нагород, аніж попередній рекордсмен «Володар перснів: Повернення короля», стверджує портал IGN.

За його підрахунками, нагородний сезон (не рахуючи «Оскара») приніс творцям «Все завжди і водночас» 158 премій (сюди увійшли «Золотий глобус», BAFTA, премії Гільдій, незалежні премії, відзнаки різних кінокритичних спільнот, що також вручають нагороди напередодні «Оскара»). «Повернення короля» за сезон зібрало 101 премію.

Якщо ж порахувати усі-усі досягнення обох фільмів, то вийде 336 відзнак проти 213. Тобто знов-таки з великим відривом переміг ексцентричний проєкт Денієла Шайнерта і Дена Квана.

У ніч з 12 на 13 березня стали відомі переможці премії «Оскар» 2023. «Все завжди і водночас» виявився абсолютним тріумфатором церемонії, здобувши сім статуеток із тих одинадцяти, на які був номінований, і залишивши конкурентів далеко позаду. Варто зазначити, що «Володар перснів: Повернення короля» свого часу теж номінувався в одинадцяти категоріях, та картині Пітера Джексона вдалося в усіх одинадцяти виграти.

Нагадаємо, «Оскари» стрічці Квана і Шайнерта дісталися як кращому фільму року, за режисуру, за оригінальний сценарій, кращій акторці, кращій акторці другого плану, кращому акторові другого плану і за монтаж.

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі

Коментарі закрито.