kinowar.com

Втікач? Аферист? Спокусник? У червні на українські екрани виходить польська драма «Хто ти, Філіпе?»

 09.05.2023  Новини

Цією стрічкою FILM.UA Distribution відкриває новий напрямок – прокат фільмів виробництва Центральної та Східної Європи.

фільм «Хто ти, Філіпе» режисера Міхала Квечинського

29 червня розпочнеться всеукраїнський кінотеатральний прокат фільму «Хто ти, Філіпе?» режисера Міхала Квечинського. Це історія втікача з Варшавського гетто, який працює офіціантом в одному із вишуканих ресторанів Франкфурта. Знаходячись у самому центрі ворожої Німеччини, польський єврей вдає із себе француза, щоб мститися нацистам і не викликати у них зайвих підозр.

Сценарій фільму заснований на однойменному романі з автобіографічними мотивами Леопольда Тирманда – польського письменника єврейського походження. Стрічку створено польським національним бродкастером TVP – Telewizja Polska.

фільм «Хто ти, Філіпе» режисера Міхала Квечинського

Українським дистрибутором «Хто ти, Філіпе?» стала компанія FILM.UA Distribution. Саме цим фільмом вона розпочинає новий напрям своєї діяльності – презентацію українським глядачам нових фільмів із Центральної та Східної Європи. Стрічку обрали невипадково, адже ця історія має відгукнутися зараз кожному українцеві.

«Війна залишила свій відбиток на всіх українцях. Усі ми проходили через переоцінку цінностей. І майже всі ми поставали перед питаннями, на які немає однозначних відповідей. Людство проходило крізь подібні випробування, і нам важливо дізнатися про досвід інших та поглянути зі сторони на ті ж дилеми. Саме тому FILM.UA Distribution обрали стрічку «Хто ти, Філіпе?» для старту нового напрямку прокату – фільмів із Центральної та Східної Європи. Тим більше приємно, що фільм створили наші давні партнери – національний бродкастер Польщі TVP. Я певна – історія Філіпа відгукнеться багатьом, і сподіваюся, що вона стане початком міцної співпраці», – розповідає Надія Коротушка, керівниця напрямку кінотеатральної дистрибуції FILM.UA Group.

Реліз в Україні відбудеться за підтримки Польського Інституту у Києві.

фільм «Хто ти, Філіпе» режисера Міхала Квечинського

Фільм зображує життя під час Другої світової війни – зламані долі, знищені плани на життя, втрачені сенси. Головний герой Філіп не лише є втіленням трагедії єврейського народу, він стає спільним образом людей, які втратили свій дім, родину, ідентичність та самого себе у війні. Філіп постає перед моральними дилемами, які не в змозі розв’язати – і щоразу діє за обставинами, щоби вижити у спотвореному війною світі. Хаотична активність і неможливість зупинитися штовхає Філіпа на поступки, які у нормальному житті були б немислимі. Його оточують такі ж розгублені люди, що також втратили чимало – від репутації до бажання жити. І яким війна, наче збільшувальне скло, допомагає побачити справжні обличчя друзів та ворогів.

Водночас питання, зазначені на постері фільму, підкреслюють: перед нами історія складного, але вкрай цікавого персонажу. І однозначно відповісти на питання, хто ж він такий, можна буде, лише переглянувши стрічку.

«Я дуже вдячна, що фільм “Філіп” від Міхала Квечинського буде представлений в Україні, незважаючи на війну, що триває. У цих обставинах історія Філіпа стала болюче актуальною та, безумовно, викличе глибокі почуття в українських глядачів. Це дійсно чудово, що співпраця між FILM.UA та TVP продовжується, і в майбутньому будуть реалізовані ще більше спільних проєктів», — Олександра Кажмерук, керівниця напряму міжнародних продажів фільмів та серіалів у TVP.

На 47-му Польському кінофестивалі у Ґдині драма «Філіп» була нагороджена «Срібними левами», Міхал Собочинський отримав індивідуальну нагороду за операторську роботу, а Даріуш Крисяк – за грим. А Ерік Кульм (молодший) за роль Філіпа отримав нагороду «молодого актора, який вирізняється неперевершеною індивідуальністю» Збишека Цибульського.

фільм «Хто ти, Філіпе» режисера Міхала Квечинського

Довідка

Виробництво: TVP S.A.

Копродукція: AKSON STUDIO 

Режисер: Міхал Квечинський

Сценарист: Міхал Квечинський, Міхал Матейкевич

Оператор: Міхал Собочинський

Композитор: Робот Кох

Режисер монтажу: Нікодем Хабьор

Звукорежисери: Маріуш Висоцький, Марцін Кащінський, Кацпер Хабісяк

Художники-постановники: Катажина Собанська, Марчел Славинський

Художники з костюмів: Магдалена Беджицька, Юстина Столаж

Художник з гриму: Даріуш Крисяк

Кастинг-директор: Марта Ковнацька, Кассандра Ган

Керівник виробництва: Магдалена Петровська

Музичне аранжування: Анна Маларовська

У ролях: Ерик Кульм (молодший), Віктор Мотеле, Каролін Гартіг, Зое Штрауб, Сандра Джимальська, Габріел Рааб, Роберт В’єнчкєвіч, Вернер Бірмаєр, Ондрей Краус, Йозеф Альтамура, Том Ван Кессель, Матеуш Жежнічак, Карол Біскуп, Ніколас Пшигода, Філіп Гюнш, Юліан Швежевський

Читайте також:

Найкращі трилери всіх часів

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі