kinowar.com

В прокат виходить “Іній” – військова драма про події на сході України

1 березня на екрани виходить військова драма славетного литовського режисера Шарунаса Бартаса з Ванессою Параді.

«ІНІЙ» – пронизлива військова драма про події на сході України очима іноземного режисера. Молода литовська пара (Рокас та Інга) погоджується доставити бус із гуманітарною допомогою в Україну. Під час подорожі обставини змінюються й вони змушені їхати все далі й далі на схід. Перетинаючи безкрайні снігові поля Донбаського регіону, Рокас та Інга поволі проникають у життя звичайних людей, постраждалих від війни. Незважаючи на небезпеку, вони потрапляють на лінію фронту, саме тут починають розуміти цінність життя й наскільки вони близькі один до одного.

"Іній" - військова драма про події на сході України

Стрічка знята в копродукції України, Литви, Франції і Польщі за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Зйомки фільму проходили безпосередньо біля лінії фронту за участі місцевого населення та реальних військових, що в той час перебували в зоні АТО. Всі персонажі, яких дорогою на схід України зустрічає головний герой, – не сценарно прописані ролі, а випадкові люди, реальні історії яких потрапили в канву фільму. У стрічці знялося двоє професійних акторів – польський актор Анджей Хіра та відома французька акторка Ванесса Параді.

"Іній" - військова драма про події на сході України

У 2017 році фільм було відібрано для участі у програмі секції «Двотижневик режисерів» на 70-му Каннському міжнародному кінофестивалі. Також «ІНІЙ» брав участь у міжнародній конкурсній програмі 8-го Одеського міжнародного кінофестивалю.

Шарунас Бартас – культовий європейський митець, один із найславетніших литовських кінорежисерів. Його ім’я добре знають в Європі. Широке визнання Бартаса почалося вже з його першого ігрового фільму “Три дні”, який отримав відразу кілька призів на Берлінале. Фільми литовця часто отримують призи на “паралельних” фестивальних програмах: “Каннський особливий погляд”, “Двотижневик режисерів” в Каннах, “Панорама” Берлінале.

"Іній" - військова драма про події на сході України

«Іній» виходить у широкий прокат 1 березня.

Коментарі