kinowar.com

В Україні відкривається фестиваль «Нове німецьке кіно»

13 жовтня у Києві фільмом Марен Аде «Тоні Ердманн» відкривається щорічний фестиваль «Нове німецьке кіно», що проводить Гете-інститут спільно з компанією «Артхаус Трафік». Спеціальним гостем фестивалю виступає німецький режисер і продюсер, дослідник нових медіа Лутц Даммбек, який представляє свій фільм «Overgames». Для киян, наряду із фільмами всеукраїнської програми, відбувається унікальний показ колекції ранніх короткометражних робіт Сергія Лозниці.

Нове німецьке кіно

Трагікомедія «Тоні Ердманн» – фестивальний хіт, володар премії Міжнародної асоціації кінопреси FIPRESCI Каннського кінофестивалю і претендент від Німеччини на премію «Оскар» у категорії найкращий фільм іноземною мовою. Головний герой, веселун і вигадник, вирішує налагодити стосунки з дорослою дочкою – успішним бізнес-консультантом однієї з престижних корпорацій.

Спеціальною подією у рамках фестивалю є показ документальної стрічки «Overgames» у присутності режисера – Лутца Даммбека, документаліста і професора Дрезденської вищої школи образотворчого мистецтва, лауреата «Срібного голуба» фестивалю DOK Leipzig. Фільм присвячений методам маніпуляцій масовою свідомістю через ЗМІ. Окрім того, на глядачів чекають покази драм «Держава проти Фріца Бауера» і «Привіт з Фукусіми», трагікомедії «Смерть хіпі! Хай живуть панки!».

У програмі фестивалю представлені дві колекції короткометражного кіно – ретроспектива ранніх робіт Сергія Лозниці, відзначених на німецьких кінофестивалях, чий єдиний показ відбудеться у Києві, й добірка нових короткометражних стрічок із Німеччини – від амбітних дебютантів до славетних анімаційних студій.

14 жовтня у рамках фестивалю у столиці відбувається професійний захід «Копродукція Німеччина–Україна: Проблеми та можливості», метою якого є вивчення і розвиток співробітництва між двома країнами на прикладах успішних кінопроектів. Конференція орієнтована на молодих кінопрофесіоналів: студентів та випускників профільних вишів, кінематографістів-початківців. Участь у конференції безкоштовна за попередньою реєстрацією.

Фестиваль «Нове німецьке кіно» відбувається у Києві (13–19 жовтня), Дніпрі (27 жовтня – 1 листопада), Львові (3–8 листопада), Одесі (3–8 листопада), Харкові (10–16 листопада) та Чернівцях (20–26 жовтня) за підтримки генерального партнера ProCredit Bank. Усі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Генеральний партнер: ProCredit Bank 

Офіційний авіаперевізник: МАУ 
Офіційний партнер з розміщення: Мережа готелів Premier Hotels and Resorts 
Партнери фестивалю: Дім Нюрнберга у ХарковіБаварський Дім в ОдесіУкраїно-німецьке культурне товариство GedankendachГенеральне консульство Федеративної республіки Німеччина в Донецьку, офіс Дніпро 
Генеральний телепартнер: Espreso tv 
Медіапартнери: Ретро fmФокусPlatformaoKinoLB.uaBit.uaХорошее кино

 

Коментарі