kinowar.com

В Україні пройде фестиваль нідерландського кіно Flyin’ Dutch

В програмі – стрічки про перекладачів «Маленького принца» з усього світу, трагікомедію про сімейні стосунки та анімаційні короткометражки 

Коли ми говоримо «Нідерланди», перше, що спадає на думку – це велосипеди, кількість яких перевищує кількість населення, тюльпани та Рембрандт. Втім, окрім очевидних фактів, для пересічного українця ця країна лишається загадкою. Тож завдяки найпопулярнішому виду комунікації, тобто кіно, ми перенесемось у цей особливий всесвіт. 

Фестиваль стартує у Києві з 3 жовтня. Перші покази відбудуться у кінотеатрі «Жовтень». Окрім столиці фільми демонструватимуться у Львові з 17 жовтня у кінотеатрі «Кінопалац». Відкриє фестиваль, який проходить за підтримки Посольства Королівства Нідерланди в Україні, стрічка «Знайди цю тупу маленьку сучку і кинь її в річку» (режисер Бен Бранд). Портрет 15-річного підлітка, який зіштовхується з наслідками розміщення відео в інтернеті. 

Знайди цю тупу маленьку сучку і кинь її в річку

Також у програмі фестивалю представлено:

«Диво маленького принца» (режисер Майолейн Бунстра)

Документальна стрічка про перекладачів «Маленького принца» Антуана де Сент-Екзюпері. Та не просто перекладачів, а тих, хто ретранслює одну з найпопулярніших у світі книжок на рідні мови, які знаходяться під загрозою зникнення.

Диво маленького принца

 

«Пристрасне бажання» (режисер Саскіа Дізінг)

Комедійна сімейна драма про добрі наміри та ідіотські очікування. Головна героїня не має поняття, що робити з власним життям, а тут ще й мати розповідає про свою серйозну хворобу.

Пристрасне бажання

 

«Сходження» (режисер Фіона Тан)

Художній кінопроект представляє собою фільм, повністю знятий з фотографій. Разом з героями глядач потрапляє на гору Фудзі, розглядає гравюри Хокусая та картини Ван Гога.

Сходження

 

Заплановано окремий спеціальний захід – показ короткометражних стрічок від анімаційної студії Job, Joris & Marieke. 

Job, Joris & Marieke

 

Якщо ви все ще думаєте, що Нідерланди можуть похизуватися лише тим, що подарували світові джин та видатних митців, вам варто подивитися стрічки з програми фестивалю нідерландського кіно Flyin’ Dutch і переконатися, що це далеко не все. 

flyin dutch постер

Посилання на Facebookподію фестивалю: facebook.com/events/514079749167342/

Організатори фестивалю: EYE International спільно з Kinove

За підтримки Посольства Королівства Нідерланди в Україні

Медіапартнери: ТижденьФраза.юаMoviegramХорошее киноKino-Teatr.ua

Коментарі