kinowar.com

«Дике Поле», знятий за мотивами роману «Ворошиловград» Сергія Жадана, вийде в широкий прокат

8 листопада фільм «Дике Поле», знятий за мотивами роману «Ворошиловград» Сергія Жадана, вийде в широкий прокат. Офіційну дату релізу команда оголосила в рамках презентації картини на Kyiv Comic Con.

«Дике Поле», знятий за мотивами роману «Ворошиловград» Сергія Жадана, вийде в широкий прокат

У рамках фестивалю Kyiv Comic Con відбулася перша після закінчення зйомок презентація фільму «Дике Поле», знятого за мотивами роману «Ворошиловград» Сергія Жадана, на якій режисер Ярослав Лодигін і продюсер Володимир Яценко офіційно оголосили, що в широкий український прокат «Дике Поле» вийде 8 листопада.

«Дике Поле», знятий за мотивами роману «Ворошиловград» Сергія Жадана, вийде в широкий прокат

«Фільм вийшов дуже світлим, у кожній сцені «Дикого Поля» ми заклали щось смішне, і нам дуже приємно, що ви це помічаєте, – прокоментував режисер Ярослав Лодигін. – Попри те, що відбувається багато складних подій, є втрати, є жорстокість, картина наповнена світлим гумором».

Продюсер проекту Володимир Яценко також зазначив, що «Дике Поле» – неймовірно іронічна та самоіронічна історія, яка говорить про дуже важливі речі: що для кожного з нас означає наша батьківщина і наша земля, і де ті червоні лінії, які ми нікому не можемо дозволити перейти, де почуття нашої власної гідності, і що таке для кожного з нас кохання і дружба?

«Дике Поле», знятий за мотивами роману «Ворошиловград» Сергія Жадана, вийде в широкий прокат

Під час презентації творча група також пояснила своє рішення перейменувати картину в «Дике Поле». «В якийсь момент прийшло відчуття, що треба розмежувати книгу і фільм, і ми знайшли назву «Дике Поле», розуміючи, що це сама ємна характеристика того, що ти відчуваєш, перебуваючи там, – розповів Ярослав. – Адже майже третина України – степова зона, яка історично мала назву Дике поле. Так його називали латиною, так його називали в Польщі, так його знали за часів Середньовіччя. І з таким же відчуттям дикого поля ми живемо й сьогодні. І те, як зараз виглядають ці місця, дух, характер, причини, чому все саме так, – точно такі ж, як були в ті часи, коли ця назва тільки з’явилася. Так ми відчули, і зрозуміли, що маємо право сказати: «Так, це – «Дике Поле».

«Дике Поле», знятий за мотивами роману «Ворошиловград» Сергія Жадана, вийде в широкий прокат

Виконавець головної ролі Германа актор Олег Москаленко зізнався, що найстрашнішим для нього було очікування зустрічі на майданчику з Сергієм Жаданом. «Ми як раз знімали сцену в лікарні, коли Сергій приїхав на майданчик. Він сидів за плейбеком і спостерігав за тим, що відбувається. І ось почалася перерва, я виходжу на вулицю, а він каже: «Ось ми думали з дружиною, як воно буде. А воно – нормально!» І в мене відразу відлягло: раз Жадан благословив, значить справа піде».

Зараз закінчується постпродакшн фільму, а в широкий прокат «Дике Поле» вийде вже 8 листопада. Перед столичною прем’єрою картину покажуть у невеликих містах на Сході України, в тому числі в Старобільську, де пройшла основна частина зйомок. «Для нас було важливо знімати саме в цих місцях, щоб відчути землю і не збрехати в цій історії. Та іноді ми знімали в таких місцях і при таких обставинах, де, здається, до нас ніколи й ніхто і не бував, – розповів Володимир Яценко. – Тому добре, що, завдяки Київстар, у нас був хороший зв’язок».

Генеральним медіапартнером стрічки “Дике Поле”, що створюється за підтримки Державного агентства України з питань кіно, виступає телеканал «Україна». Офіційний партнер фільму — компанія Київстар. Інформаційний партнер — журнал “Новое время”.

Слідкуйте за новинами проекту “Дике Поле” на його офіційній сторінці у Facebook.

Герман змушений повернутися у своє рідне містечко на Донбасі. Його старший брат зник, і тепер герою доведеться захистити сімейний бізнес — стару бензоколонку. Разом із нею — друзів дитинства та кохання у боротьбі проти тих, хто захоплює шматок за шматком землю, перетворюючи її на кукурудзяні поля та залізницю, котра нікуди не веде.  Чим закінчиться ця іронічна та повна пригод подорож крізь Дике Поле?

Слоган: Захищай своє

Жанр: екшн, пригоди

Режисер: Ярослав Лодигін

Оператор-постановник: Сергій Михальчук

Художник-постановник: Владислав Одуденко

Продюсери: Володимир Яценко, Міклош Гімеш

Автори сценарію: Наталя Ворожбит, Сергій Жадан, Ярослав Лодигін

За мотивами роману «Ворошиловград»

У ролях: Олег Москаленко (Герман), Володимир Ямненко (Коча), Георгій Поволоцький (Травма), Олексій Горбунов (Пастор), Руслана Хазіпова (Оля), Євгенія Муц (Катя), Ігор Портянко, (Ніколай Ніколаєвич), Сергій Жадан та інші

Композитор: Фіма Чупахін

Виробництво: Limelite (Україна), Film Brut (Швейцарія) за підтримки Державного агентства України з питань кіно

Дистрибутор в Україні: MMD

Країна: Україна

Прем’єра в Україні: 8 листопада 2018

Коментарі