kinowar.com

Дитяча програма на фестивалі анімації LINOLEUM

7 та 8 вересня у рамках міжнародного фестивалю LINOLEUM буде показана спеціальна програма короткометражної анімації для дітей.

Покази будуть розбиті на спеціальні блоки для двох вікових категорій: 2-6 та 7-12 років. Уся дитяча програма складається з 42 короткометражних стрічок. З розкладом можна ознайомитись за посиланням: linoleumfest.com/uk/program/program-for-children.

Вхід безкоштовний за попередньою акредитацією.

На що в першу чергу варто звернути увагу?

Дитяча програма на фестивалі анімації LINOLEUM 

ПОВІТРЯНИЙ ЗМІЙ
linoleumfest.com/uk/program/program-for-children/events/The-Kite
Іншу східноєвропейську країну – Словаччину, в складі журі фестивалю LINOLEUM 2019 представлятиме Мартін Сматана. Він теж оцінюватиме анімаційні фільми, що потрапили до міжнародного та національного конкурсу. Його дебютний ляльковий анімаційний фільм Rosso Papavero був представлений на Берлінале 2015, показаний на понад 200 фестивалях і отримав 15 міжнародних нагород. Нещодавно Мартін закінчив свій випускний фільм для дітей «Повітряний змій» (The Kite) з прем’єрним показом на Берлінале 2019, який став лауреатом премії «Кращий дитячий фільм» на фестивалі анімаційних фільмів ITFS у Штутгарті (Німеччина) та отримав нагороду у категорії фільмів для молодіжної аудиторії в Аннесі (Франція).

ЯК РОЗВЕСЕЛИТИ САМОТНІСТЬ (фільм українського режисера Степана Коваля)
linoleumfest.com/uk/program/program-for-children/events/how-to-cheer-up-loneliness
Самотність – то хтось або щось і абсолютно невеселий? Це хибна думка! Конячка Камелія важає, що несправедливо і неправильно, коли хтось сумує. А тому вирушає на пошуки Самотності, щоб розвеселити її. Дорогою вона зустрічає тих, у кого Самотність часто гостює. І всі разом друзі мчать на порятунок. Казка про те, що навіть Самотність не повинна бути самотньою. Фільм-переможець Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» в номінації «Кіносценарії для дітей» (2016 р.). У 2017 році студія «Новаторфільм» за підтримки Держкіно України створила анімаційний фільм «Як розвеселити Самотність». Режисер – Степан Коваль. В конкурсі “Еспресо. Вибір читачів” книжка потрапила до списку відзнак експертів.

ЗАМЕРЗЛІ НОСИ
linoleumfest.com/uk/program/program-for-children/events/Eisnasen
Один з найбільших викликів був шлях від ескізу до власне фільму без втрати якості малюнків. Ось чому творці так багато витратили часу на пошук потрібного матеріалу для кожного об’єкту на знімальному майданчику.
Все, що побачите у кіно – крім облич головних характерів Бо та Моко – зроблене руками.  Для того, аби розказати історію так, як хотіли творці, характери Бо та Моко потребували широкого діапазону виразу облич. Оскільки інші методи були надто дорогими, був відтворений рух ляльок у віртуальному просторі за допогою трекінгу. Рухи були оцифровані в 3d, а обличчя ляльок анімовані.
Актори, які озвучували персонажів, придумали уявну мову, яка нагадує давно забутий швейцарський діалект.

КІТ ЛЕЙК СІТІ
linoleumfest.com/en/program/program-for-children/events/CAT-LAKE-CITY

 

ЖИТТЯ НА ОСТРОВІ НЯМ-НЯМ
linoleumfest.com/uk/program/program-for-children/events/Mogu-Perol

 

НЕ ЗДАВАТИСЬ!
linoleumfest.com/uk/program/program-for-children/events/no

 

А ще цього року Ridni animation знов підготували воркшопи з пластилінової анімації. Родіон Шуб та Маргарита Тебешевська проведуть кожного у світ стоп моушн, що надихне кожного. Воркшоп відбудеться у бібліотеці імені Валі Котика для дітей, яку нещодавно повністю реконструювали. Приміщення перетворили на сучасний простір з 3D-принтером, інтерактивною дошкою, потужним проектором, комп’ютерами та умовами для людей з інвалідністю та киян у віці. Фонд бібліотеки – це більше 20 тисяч книг, які до послуг 3 тисяч користувачів. Хоча бібліотека дитяча, є багато цікавого і корисного й для дорослих. Окрім основної своєї функції — місця для читання книжок — оновлена бібліотека також слугує простором для проведення різних освітніх і розважальних заходів, теоретичних і практичних занять для дітей та інших проектів.

Фестиваль LINOLEUM 2019 проходитиме за підтримки Українського культурного фонду, Державного агентства з питань кіно, Посольства Королівства Нідерланди в Україні та Австрійського культурного форуму у Києві.

Організатор фестивалю – анімаційна студія Animagrad.

Програмні партнери: Українська Анімаційна Асоціація (УАнімА), Так Треба Продакшн,  Digital Cinema Ukraine

Медіа-партнери: Kinowar.com, bodo.ua, Фокус

Кінотеатральний партнер: Планета Кіно

Радіо-партнер: NRJ

Стежте за оновленнями на сайті фестивалю linoleumfest.com та у соцмережах Facebook та Instagram

 

Довідка

Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіа-мистецтва LINOLEUM – найбільший  міжнародний анімаційний фестиваль в Україні, який щорічно з 2014 року пропонує учасникам та гостям протягом чотирьох днів переглянути найкращу вітчизняну та світову анімацію, відвідати спеціальну освітню програму, взяти участь у воркшопах визнаних та найбільш відомих представників анімаційної індустрії країни, познайомитися та перейняти досвід іноземних гостей фестивалю. 

Український культурний фонд ‒ державна установа, створена у 2017 році на підставі відповідного Закону України з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно з чинним законодавством, спрямовується та координується Міністерством культури України. Підтримка проектів Українським культурним фондом здійснюється на конкурсних засадах. 

Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) – центральний  орган виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра культури і який реалізує державну політику у сфері кінематографії.

Коментарі