kinowar.com

Дні українського кіно у Тбілісі

Цієї весни вдруге відбудуться Дні українського кіно у Тбілісі (Грузія). Місце проведення кінотеатр Амірані (вул. Костава № 36).

Фестиваль украинского кино в Тбилиси

Проект «Дні українського кіно у Тбілісі» націлений на популяризацію українського кіно в Грузії та створення культурного іміджу нашої держави на міжнародному рівні.

У рамках Днів українського кіно у Тбілісі відбудеться круглий стіл на тему «Співпраця в сфері кіно між Україною та Грузією: досвід і перспективи», де буде обговорюватися ситуація в кіноіндустрії України і Грузії, успішні кейси картин спільного виробництва, перспективи ко-продукційних проектів, досвід Грузії в рамках програми «Креативна Європа».
Учасниками круглого столу стануть представники державних кінофондів, а також українські та грузинські продюсери.

Коментар організатора заходу Анни Паленчук: «Грузія для України є стратегічним партнером, не виключенням є і кіноіндустрія. У програму заходу було включено різножанрові українські художні та анімаційні фільми. Співпраця між нашими державами може бути набагато більшою у сфері кіно ніж зараз. Саме тому окрім показів, ми організовуємо дискусійну платформу, яка покликана збільшити українсько-грузинську співпрацю в кіно».

У програму Днів українського кіно у Тбілісі увійшли фільми: «Тіні забутих предків» режисер Сергій Параджанов, «Полон» режисер Анатолій Матешко, «Хайтарма» режисер Ахтем Сеїтаблаєв, «Жива ватра» режисер Остап Костюк, а також альманах анімаційних фільмів та альманах короткометражних фільмів «Сучасне Українське Кіно».

Захід організовано компаніями ТОВ 435 ФІЛМС та FX FILM Georgia за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Міністерства закордонних справ України, Посольства України в Грузії, Міністерства культури Грузії та Національного кіноцентру Грузії.

 

Коментарі