kinowar.com

Добірка короткометражних фільмів-номінантів на «Оскар» виходить у прокат

Колекція Оскар Шортс, де зібрані найкращі короткометражні фільми року за версією Американської кіноакадемії, виходить в український прокат 20 червня.

За традицією, добірка складається з п’яти картин. Цього року володарем премії «Оскар» за найкращий короткометражний фільм стала американська соціальна драма «Шкіра» Гая Наттіва про расизм. Стрічка також була номінована на Гран-прі міжнародного кінофестивалю в Клермон-Феррані і удостоїлася там призу глядацьких симпатій.

У цьому році до списку номінантів увійшли дві стрічки з Канади. «Дикун» – історія двох хлопчиків, які грають у покинутій шахті. Фільм Жеремі Комте вже був показаний в Україні – він увійшов до числа фіналістів Манхеттенського міжнародного кінофестивалю короткометражних фільмів і удостоївся премії за найкращу акторську роботу. Драма «Маргарита» розповідає історію дружби літньої жінки та її доглядальниці. Фільм отримав Гран-прі міжнародного кінофестивалю короткометражних фільмів в Маямі.

Драма «Мати» з Іспанії втілює класичні батьківські страхи. Син головної героїні відпочиває у Франції зі своїм батьком; та одного вечора лунає телефонний дзвінок… Фільм Родріго Сорогоєна зібрав всі національні премії Іспанії за найкращий короткометражний фільм і удостоївся премії CinEuphoria Awards у цій категорії.

«Затримання» – драма спільного виробництва Ірландії і Великобританії. Сюжет драми заснований на гучній справі про вбивство дворічного Джеймса Балджера: головними підозрюваними в ньому виступали два десятирічних хлопчика. Стрічка була відзначена премією за найкращий короткометражний фільм і премією журі фестивалю креативності «Каннські леви».

Колекція найкращих короткометражних стрічок року, Оскар Шортс 2019, виходить в український прокат 20 червня. Напередодні, 18 червня, у столичному кінотеатрі «Оскар» (ТРЦ Gulliver) відбудеться прем’єрний показ. Спонсор заходу – ТМ Stella Artois. Фільми демонструються в українській озвучці.

Оскар Шортс

Спонсор заходу: Stella Artois 
Медіапартнери: NRJКорреспондентТеленеделяPlatfor.maoKinoХорошее кино

Коментарі