kinowar.com

Драма «Додому» Нарімана Алієва виходить у прокат

З 19 вересня у столичному кінотеатрі «Жовтень» у рамках оскарівської кампанії стартує прокат драми «Додому» Нарімана Алієва. У широкий український прокат «Додому» вийде 7 листопада.

Додому EVGE

«Додому» – повнометражний дебют режисера Нарімана Алієва. За сюжетом, у кримського татарина Мустафи помирає його первісток. Батько приїжджає до Києва, куди його два сини поїхали після анексії Криму, аби повернути молодшого сина додому, а старшого поховати на батьківщині в Криму згідно з мусульманськими традиціями. Головні ролі у стрічці виконали Ахтем Сеітаблаєв та Ремзі Білялов. Продюсером стрічки виступає Володимир Яценко («Дике поле» Ярослава Лодигіна, «Атлантида» Валентина Васяновича).

В серпні Український оскарівський комітет обрав драму Нарімана Алієва «Додому» у якості національного претендента на премію «Оскар» за найкращий міжнародний повнометражний фільм.

превью

Світова прем’єра фільму відбулася у конкурсній програмі «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю. В Україні фільм було вперше показано в рамках міжнародної конкурсної програми Одеського кінофестивалю, де «Додому» виборов Гран-прі – «Золотого дюка», який присуджується за результатами глядацького голосування. Наразі стрічка серед 50-ти інших європейських фільмів претендує на номінацію Європейської кіноакадемії.

Додому EVGE

Покази відбуватимуться у кінотеатрі «Жовтень» з 19 вересня впродовж тижня. Сеанси заплановано на 9:30. У широкий прокат «Додому» вийде 7 листопада.

Коментарі