kinowar.com

Другий трейлер художнього фільму Марисі Нікітюк “Коли Падають Дерева”

Спільний українсько-польсько-македонський повнометражний художній фільм режисера Марисі Нікітюк створюється компанією «Директорія Кіно» за підтримки Держкіно України.

Драма в стилістиці магічного реалізму «Коли падають дерева» стала одним із переможців Сьомого конкурсного відбору Держкіно та отримала державне фінансування у розмірі 10 млн. грн.

Вже на етапі сценарію фільм викликав зацікавленість широкої професійної спільноти, отримав підтримку Державного агентства України з питань кіно, Польського Кіноінституту, Македонського Агентства з питань кіно, відзнаку найкращого проекту на пітчингах ОМКФ 2014 року. Кінопроект було презентовано на Baltic Events, DAB, та MAIA Workshops. У травні цього року «Коли Падають Дерева» став переможцем церемонії 10 сесії ScripTeast Award, що проводилась під час Канського фестивалю. Фрагменти фільму також було представлено у секціях Work-in-Progress фестивалів у Варшаві і Вільнюсі, фільм пройшов доробку у програмі Last Stop у рамках індустріальної секції фестивалю в Трієсті.

Стрічка створюється міжнародною командою. Разом з Марисею працює відомий польський оператор-постановник Міхал Енглерт (Польша), титулований на фестивалях у Санденсі і Берліні. Художник-постановник картини – Влад Дудко, художники по гриму Тетяна Хорошун і Тетяна Бовт, композитором виступає Микита Моісеев, режисером монтажу – Іван Банніков і Блаже Дулєв (Македонія), костюми від Костянтина Кравця. Кастинг провела Алла Самойленко: її досвід дозволив створити унікальний акторський ансамбль. Головні ролі виконують Соня Халаімова, Максим Самчик, Настя Пустовіт, Женя Григор’єв, Аеліта Назаренко, Петро Пастухов, Маша Трепікова, Марія Свіжинська, Вадім Ковальов, Іван Бліндер, Олександр Балабан, Володимир Джура. Для підготовки молодих акторів до їх дебюту на великому екрані залучено театрального режисера, педагога, керівника акторської студії «Саквояж» Ігоря Колтовського.

Фільм виробляється компанією «Директорія Кіно» (продюсери Ігор Савиченко і Роман Климпуш) з партнерами з Польші Даріушом Яблонським, Віолетою Камінскі, Ізабелою Войцек з компанії Message FIlm і Дарко Басескі з македонської компанії Фокус Ін. Міжнародною дистриб’юцією фільму займається Антоніо Саура з іспанської компанії Latido Films. Пост продакшн фільму відбувається у Польші і Македонії і буде завершений до вересня 2017.

Український глядач зможе побачити стрічку вже восени 2017 року.

Коли падають дерева

Коментарі