kinowar.com

Екранізація бестселера «Капітал у XXI столітті» виходить у прокат

 05.09.2019  Новини

12 вересня в український прокат виходить документальний фільм «Капітал у XXI столітті» – екранізація однойменного нон-фікшен бестселера французького економіста Томи Пікетті.

Головний персонаж фільму – капіталізм. У світі «Капіталу» Сімпсони сусідять з героями Джейн Остін, Уолл-стріт впливає на ціни в Окленді, а причини сьогоднішньої інфляції беруть свій початок від Першої світової війни. У нашому світі бестселер про капітал відображає головні проблеми сьогоднішнього дня і формулює головні завдання майбутнього.

Тома Пікетті – французький економіст, професор Вищої школи соціальних наук і Паризької школи економіки, оглядач газет Libration та Le Monde. Світову популярність Пікетті здобув завдяки своїм дослідженням причин і наслідків економічної нерівності у світі.

В основу документального фільму лягла його найвідоміша робота – книга «Капітал у XXI столітті», яка спирається на економічні дані за 250 років та розглядає нерівномірність доходів у Європі та США. The New York Times називали книгу magnum opus Пікетті та зазначали, що «з упевненістю можна сказати, що «Капітал у XXI столітті» буде найважливішою економічною книгою року і, можливо, навіть усього десятиліття». Працю було також названо книгою року за версією Financial Times.

Після публікації книги Пікетті називали «сучасним Марксом», хоча в інтерв’ю автор зазначав, що так і не зміг прочитати «Капітал» – один із ключових текстів XX століття здався йому «дуже важким для прочитання». У 2015 році Пікетті відмовився від ордену Почесного легіону, аргументуючи це тим, що уряду краще займатися зростанням економіки, а не присуджувати нагороди.

Документальний фільм «Капітал у XXI столітті» виходить в український прокат 12 вересня.

Коментарі