kinowar.com

Екуменічне журі та журі FIPRESCI визначили переможців 47-ї «Молодості»

Екуменічне журі Signis та Intefilm 47-го Київського міжнародного кінофестивалю “Молодість” нагороджує призом за найкращий студентський фільм Мить режисерки Юлії Тамтури (Україна, 2018):

Всього за шість хвилин стрічка показує силу любові. Телефонуючи своїй матері з руїн їхнього дому, молодий солдат ділиться з нею своєю вірою в світле та мирне майбутнє.

Нагородою за найкращий короткометражний фільм відзначена стрічка “Дівчатка” режисерки Каміль Жапі (Франція, 2017):
Під враженням недавньої смерті, стосунки матері та доньки заново розпалюють життєву силу. Фільм дотепно і незвично нагадує нам, що смерть є невід’ємною частиною життя.

Нагороду за найкращий повнометражний фільм здобув Ретабло” режисера Альваро Дельґадо-Апарісіо (Перу, Норвегія, Данія, 2017):
Батько навчає 14-річного Сеґундо створенню ретабло – перуанських вертепів. Його світ руйнується, коли він стає свідком одного інциденту. Попри це, любов до батька дає йому силу рухатися далі. Режисер зачаровує нас зображенням яскравого і живого світу та виразом поваги до кечуанської культури Анд.

Ретабло

Члени журі:
Маріанна Кавка (Україна)
Жак Веркель (Франція)
Ріта Вайнерт (Німеччина) – Голова журі

Журі Міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI визнало найкращим фільмом 47-го КМКФ “Молодість” стрічку «Опіка» режисера Ксав’є Льоґрана (Франція, 2017).

Журі FIPRESCI:
Андоні Ітурбе Толоса (Іспанія)
Діана Мартіросян (Вірменія)
Дарія Бадьйор (Україна)

Коментарі