kinowar.com

«Зірка Давида Черкаського»: напередодні другої річниці з дня смерті видатного режисера-мультиплікатора вийде фільм про його життя

28-го жовтня 2020 року, напередодні другої річниці з дня смерті видатного режисера-мультиплікатора Давида Черкаського, у столичному Будинку кіно відбудеться допрем’єрний прес-показ повнометражного фільму «Зірка Давида Черкаського» (2019) і прес-конференція, присвячена показу.

Трейлер документального фільму про життя видатного українського режисера Давида Черкаського

Опубліковано kinowar.com Пʼятниця, 16 жовтня 2020 р.

 

Документальний фільм-портрет з елементами анімації розповідає про життєвий та творчий шлях майстра, на роботах якого виросло вже декілька поколінь. Робота над картиною розпочалася у 2018-му році, ще за життя Давида Яновича. Тоді кінопроект режисера та автора сценарію Сергія Волкова з робочою назвою «Давид – свято довжиною в життя» став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Продюсером стрічки є Світлана Степаненко (кіностудія «Кінематографіст»). Офіційна прем’єра та прокат фільму в Україні заплановані на листопад 2020 року.

Давид Черкаський

Режисер Сергій Волков так характеризує фільм:

«Ім’я Давид в перекладі означає: «улюблений», «улюбленець». І Черкаського, дійсно, любили всі! І дорослі і діти. І Давид Янович теж, любив всіх у відповідь. Любив людей,  жінок, галасливі компанії, подорожі, життя. Він приємно дивував нас своєю рідкісною, і такою щирою властивістю радіти всьому. Але, не дивлячись на уявну легкість, з якою йому це вдавалось, його позитивність і оптимізм  були не інфантильними якостями, а ознакою та проявом справжньої мудрості. Черкаський вмів дивитися на Світ очима дитини і завжди дарував навколишнім  людям добро.

Давид Черкасский

Фільм розповідає про автора через його роботи: від першої – до «крайньої», так і незавершеної. Як вони створювалися, як розроблялися герої і сюжетні лінії і в якій атмосфері все це відбувалося. Для роботи над фільмом були запрошені найближчі друзі і співавтори Давида Черкаського, які пропрацювали з ним багато років: близький друг і незмінний художник Радна Сахалтуєв (їхньому творчому тандему вже понад п’ятдесят років); актори Віктор Андрієнко та Валерій Чигляєв; композитор Володимир Бистряков; автор пісень Аркадій Гарцман; дружина Черкаського та художник-мультиплікатор Наталія Марченкова, а також відомі мультиплікатори Ігор Ковальов та Юрій Норштейн, кінокритик Лариса Малюкова та інші прекрасні люди.

Давид Черкаський

У фільмі було використано безліч матеріалів: фрагменти оригінальних мультфільмів, фотографії, малюнки, ескізи та кінохроніка різних років. Фільм створений в дусі самого Маестро Черкаського, і присвячується його світлій пам’яті».

Давид Черкаський

Читайте також:

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найкращі українські фільми 2019 року

Найкасовіші українські фільми 2019 року

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі