kinowar.com

Кава з кардамоном: під Львовом розпочато зйомки серіалу за книгою-бестселером

У понеділок, 5 жовтня, в селі Вишня у Львівській області розпочалися зйомки кіносеріалу «Кава з кардамоном» за романом львівської письменниці Наталії Гурницької, що є бестселером протягом кількох останніх років.

КАВА З КАРДАМОНОМ

«Кава з Кардамоном» — це 10-серійна драматична історія забороненого кохання юної дівчини до набагато старшого за неї одруженого польського шляхтича, яка розгортається в атмосфері Львова XIX сторіччя, у часи «Весни народів».

Режисерка фільму – Марина Степанська, відома своїм дебютним повнометражним фільмом «Стрімголов» та короткометражною стрічкою «Знебарвлена»; сценаристки – Ольга Кржечевска, Наталія Яковлева, Наталя Уварова.
Шоураннер кіносеріалу – Олена Лавренюк
Продюсери – Сергій Лавренюк, Олена Лавренюк

КАВА З КАРДАМОНОМ

Головні ролі у серіалі виконують Олена Лавренюк, українська актриса театру та кіно, та Павел Делонг, польський актор, відомий за фільмами «Список Шиндлера» та «Будинок».

Марина Степанська, режисерка, так коментує цю драматичну історію: «В цьому проекті є кілька моментів, які мене тригерять — можливість показати жінку ХІХ століття не в звичному образі жертви, а як особистість з самоповагою і талантом, можливість зачепити тему вибору між духовним життям і особистим, зрештою, можливість намацати той час у фактурах, кольорах і ритмі».

КАВА З КАРДАМОНОМ

Роман «Мелодія кави у тональності кардамону» Наталії Гурницької, за яким знімається цей серіал, давно здобув шалену популярність серед читачів та вже два роки поспіль входить до топ-10 найуспішніших книжок сучасної української літератури. Продано понад 100 тис. примірників, додаткові тиражі роману не припиняють друкувати досі.

«При написанні цього роману я надихалася історією складного та забороненого кохання Олександра Фредро та Софії Яблонської (дідуся та бабусі Андрея Шептицького), а в процесі написання свого роману я використовувала багато мемуарних матеріалів саме з життя Олександра і Софії Фредро в їхньому родинному маєтку в Беньковій Вишні», — коментує львівська письменниця Наталія Гурницька.

КАВА З КАРДАМОНОМ

Саме у цьому маєтку (у наші дні це Палац Вишнянського коледжу) в селі Вишня (колишня назва Бенькова Вишня) розпочалися зйомки серіалу, для яких маєток також відновили й оновили фасад. У жовтні зйомки також триватимуть у Жовкві, Львові та згодом у Києві.

Цей проект спільного виробництва компанії Solar Media Entertainment та телеканалу СТБ створюється у копродукції з Польщею. Він також був підтриманий Українським Культурним Фондом ще на етапі розробки сценарію. Кіносеріал — переможець 14-го конкурсу Держкіно у напрямі «Ігрові телесеріали», де він отримав найвищий бал та посів перше місце.

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі