kinowar.com

Київський міжнародний кінофестиваль «МОЛОДІСТЬ» представляє «НЕВИДАНЕ»

«Молодість» за підтримки дистриб’юторської компанії B&H влаштовує міні-фестиваль спецпоказів найкращих фільмів 2017 року, що так і не потрапили до українського кінопрокату. «Невидане» відбудеться 14-19 лютого у Києві (кінотеатр «Київ»).

Ці стрічки здобули визнання на Берлінському кінофестивалі та найбільшому американському огляді незалежного кіно Sundance, отримали відзнаки спільнот критиків і кінопрофесіоналів, номінації на престижні «Золотий глобус» та «Оскар» – але так і не дійшли до широкого глядача в Україні.

«Щороку ми показуємо здебільшого фільми, які не дійдуть до наших кінотеатрів і матимуть мало шансів бути представленими українському глядачеві. «Молодість» залишається найбільшим кінофестивалем у країні, та навіть із кількома сотнями фільмів у програмі багато цікавинок неминуче залишаються поза нею. Тож ми робимо і менші події, аби представити аудиторії справжнє мистецтво. І ми вдячні, що наш партнер, компанія B&H, підтримує нас у представленні вагомого й захопливого кіно», – зазначив програмний координатор «Молодості» Богдан Жук.

У День святого Валентина фестиваль відкриватиме правильне кіно про кохання – «Назви мене своїм ім’ям» (Call Me by Your Name) режисера Луки Ґуаданьїно. Ця витончена історія кохання 17-річного юнака та 24-річного вченого на фоні сонячних італійських пейзажів стала найбільшим хітом фестивалю «Молодість. Пролог» у жовтні 2017 року, тому на численні прохання ми показуємо фільм знову.

ФІЛЬМИ У ПРОГРАМІ ФЕСТИВАЛЮ «НЕВИДАНЕ»

Call Me by Your Name – «Назви мене своїм ім’ям», реж. Лука Ґуаданьїно

«Один із найемоційніших фільмів за всю історію кіно», – Esquire

5

Події розгортаються у 1983 році в мальовничому містечку в Італії. 17-річний Еліо проводить все літо на віллі у батьків, американського професора і перекладачки-італійки. З дитинства юнак зростав допитливим та освіченим. Еліо розбавляє звичайні літні заняття – купання в морі й ледачий флірт з подругою – читанням і слуханням класичної музики. Одного разу безтурботний відпочинок порушує приїзд Олівера – молодого американського вченого, асистента батька Еліо. Шалена пристрасть та історія першого кохання, яка розгортається під палким італійським сонцем, змінює їхні життя назавжди.

Чотири номінації на «Оскар» (2018), в тому числі в категорії «Найкращий фільм», чотири номінації на нагороду Британської академії кіно- і телемистецтв BAFTA.

Країна: Італія, Франція
Тривалість: 130 хв
Режисер: Лука Ґуаданьїно
Сценарій: Джеймс Айворі, Андре Асіман
Актори: Армі Геммер, Тімоте Шаляме, Майкл Штульбарґ

Brigsby Bear – «Ведмідь Бріґсбі», реж. Дейв Маккері

«”Бріґсбі” ніколи не доходить до в’їдливості заради комедійного ефекту. Останнім часом це рідкісна свіжість – зараз мало фільмів понад усе ставлять доброту, а не цинізм», – Washington Post

25-річний Джеймс живе разом зі своїми батьками в ізоляції від усього світу. Щодня він дивиться свій улюблений телесеріал про ведмедя Бріґсбі, його кімната заповнена касетами із записами шоу та всілякими фігурками, так або інакше пов’язаними з його улюбленим героєм. Але одного разу він опиняється в абсолютно незнайомому місці в оточенні чужих людей. Разом із серіалом закінчується і його звичне життя, адже його будинок виявляється підробкою. Тепер Джеймсові лишається тільки одне: розібратися у своєму власному минулому і, заразом, завершити історію улюбленого героя. Навіть якщо для цього йому доведеться зняти власний фільм.

Фільм став сенсацією фестивалю Sundance (номінація на Гран-прі журі) та Тижня критиків у Каннах у 2017-му. Також стрічка претендувала на головні нагороди кінофестивалів у Сіднеї та Мельбурні.

Країна: США
Тривалість: 97 хв
Режисер: Дейв Маккері
Сценарій: Кевін Костелло, Кайл Муні
Актори: Кайл Муні, Марк Гемілл, Ґреґ Кіннір, Клер Дейнс, Енді Семберг

A Ghost Story – «Історія привида», реж. Дейвід Ловер

«Фільм, до якого гарантовано будуть повертатися і який обговорюватимуть роками. Сміливий, дивний і незабутній», – RogerEbert.com

История призрака A Ghost Story

У головних ролях – лауреат премії «Оскар» Кейсі Аффлек та Руні Мара. Стрічка досліджує пам’ять, втрату й одвічне людське прагнення віднайти значення та зв’язок. Нещодавно померлий чоловік в образі привида в білому простирадлі повертається до свого будинку в передмісті, аби заспокоїти згорьовану дружину. Втім, він виявляє, що його безтілесна подоба застрягла в часі й здатна лише пасивно спостерігати за життям, яке він знав. Зрештою кохана дружина поволі вислизає з його кругозору. Позбавлений будь-якої мотивації, привид починає космічну подорож крізь пам’ять та історію, постаючи перед невимовними запитаннями життя та величчю існування. «Історія привида» – це незабутня медитація на тему любові та жалоби, що поєднує несамовитість і сюрреальність – це цілком унікальний досвід, що лишається з глядачем ще довго після заключних титрів.

Фільм претендував на приз глядацьких симпатій на кінофестивалі Sundance у 2017-му, брав участь у фестивалях у Канаді та Іспанії. Стрічка отримала визнання фахівців і неодноразово отримувала нагороди від спільнот кінокритиків у США.

Країна: США
Тривалість: 92 хв
Режисер: Дейвід Ловері
Сценарій: Дейвід Ловері
Актори: Кейсі Еффлек, Руні Мара

Roman J. Israel, Esq. – «Ромен Дж. Ізраел, адвокат», реж. Ден Ґілрой

«Безстрашно інтелектуальний і повний напруги, [фільм] є захопливою оповіддю про мораль від режисера і сценариста Дена Ґілроя, що може похвалитися однією з найкращих ролей Дензела Вашингтона,» – IGN

Трейлер: Роман Израел, Esq. (Roman J. Israel, Esq.)

Історія досвідченого та спритного адвоката Ромена Дж. Ізраела. Разом зі своїм колишнім університетським професором він керує великою фірмою. Але ж, у його партнера стається серцевий напад і Роман Ізраел очолює підприємство. Опинившись при владі, чоловік дізнається про таємні справи своєї компанії, що суперечать його професійним та моральним принципам. Тож, герою доведеться робити складний вибір, від якого залежатиме його життя…
Виконавець головної ролі Дензел Вашингтон був номінований на «Золотий глобус» та премію Гільдії кіноакторів США в категорії «найкращий актор» і зараз є одним з претендентів на «Оскар».

Країна: США
Тривалість: 122 хв
Режисер: Ден Ґілрой
Сценарій: Ден Ґілрой
Актори: Дензел Вашинґтон, Колін Фаррелл, Кармен Еджоґо

The Snowman – «Сніговик», реж. Томас Альфредсон

«Режисер … створює такий знайомий, буденний, мізерний і часто брудний світ, який став його візитівкою ще в попередніх фільмах (наприклад, “Лудильник, кравець, солдат, шпигун” (2011) та сучасна вампірська класика “Впусти мене” (2008). Втім, тут він свіжий і яскравіший завдяки повсюдному сліпучому снігу», – The Guardian

Трейлер Снеговик (The Snowman)

Фільм, знятий за відомою книгою норвезького письменника Ю Несбьо.

2004 рік, Осло, Норвеґія. Настала зима, випав перший сніг. Загадковим чином зникла жінка. Наступного дня знайшли її тіло. Навколо немає відбитків пальців убивці, а сама жертва без голови. На місці злочину є лише сніговик. І це не поодинокий випадок такого вбивства. Детектив Гаррі Гул, колишній курсант ФБР, і його помічниця Катрін Братт знаходять зв’язок: убивають тільки заміжніх матерів, поведінка яких не є прикладом для наслідування. Трохи пошукавши в архіві, вони розуміють, що ці вбивства тривають вже не перший рік… Ці вбивства потрібно зупинити, адже для суперника Гаррі це всього лише гра.

Країна: Велика Британія, США, Швеція
Тривалість: 119 хв
Режисер: Томас Альфредсон
Сценарій: Пітер Строген, Госсейн Аміні, Сорен Свайструп
Актори: Майкл Фассбендер, Ребекка Ферґюсон, Шарлотт Ґенсбур, Дж.К. Сіммонс, Вел Кілмер

Покази фільмів відбудуться мовою оригіналу з українськими субтитрами.

За підтримки B&H Film Distribution Company.

ІНФОРМАЦІЙНІ ПАРТНЕРИ

День – Щоденна всеукраїнська газета
Український тиждень – Щотижневий ілюстрований суспільно-політичний журнал
РБК- Styler – Інформаційно-розважальний проект

Коментарі