kinowar.com

Короткометражний фільм Solitude режисерки Єлизавети Сміт візьме участь у фестивалі Raindance

Короткометражний ігровий дебют режисерки Єлизавети Сміт Solitude братиме участь в офіційній конкурсній програмі Raindance Film Festival, який відбудеться офлайн із 28 жовтня до 7 листопада.

З усього світу й усіх програм фестивалю було відібрано лише п’ять картин, які змагатимуться за звання Найкращого короткометражного фільму.

Raindance Film Festival — це найбільший незалежний кінофестиваль у Великій Британії. Він входить до 50 найкращих міжнародних кінофестивалів за версією журналу Variety. Додатковою перевагою участі є те, що, за умовами, відібрані на конкурс короткометражні фільми будуть кваліфіковані на престижні світові премії «Оскар» і BAFTA й можуть отримати шанс поборотися за ці найпрестижніші нагороди.

Solitude ukrainian movie

«Ми з командою щасливі, що наш фільм бере участь в офіційній конкурсній програмі кінофестивалю Raindance. З великої кількості фільмів наш фільм разом із чотирма іншими висунули на номінацію Best Short. Це велика честь, і я знову вітаю команду фільму», — наголосила режисерка Єлизавета Сміт.

Єлизавета Сміт відома за своїм документальним фільмом «Школа #3», знятим у співавторстві з німецьким режисером Георгом Жено. Стрічка 2017 року отримала гран-прі у секції Generation 14+ Берлінського міжнародного кінофестивалю. Зараз Єлизавета працює над своїм повнометражним ігровим дебютом «ВАКУУМ». Нещодавно проєкт фільму Лізи Сміт і продюсерки Олександри Костіної (Bosonfilm) було відібрано до ювілейного 10-го набору впливової міжнародної сценарної лабораторії MIDPOINT Feature Launch 2020, під час пітчингу в рамках кінофестивалю в Карлових Варах фільм отримав нагороду Connecting Cottbus. З усієї Європи було схвалено лише 9 заявок на участь.

Короткометражний фільм Solitude створений кінокомпанією TABOR Production за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Фільмування відбувалося в Одесі 2017 року.

Аномально великий шторм виносить на берег міста авіабомбу часів Другої світової війни. Міська влада вирішує евакуювати район, у якому це сталося. Христина, сорокарічна самотня жінка, слідує інструкціям рятувальників і прибуває в пункт збору людей — театр. Саме там вона зустрічає Іллю, монтувальника сцени, який відповідальний за розміщення людей. Та напевно ці двоє зустрілися не просто так.

Знімальна група:
Режисерка — Єлизавета Сміт
Оператор-постановник — В’ячеслав Цвєтков
Продюсери — Олександр Фоменко, Аліна Горлова, Олена Яковицька
Асоціативні продюсери — Євген Рачковський, Олександра Костіна
Художниця-постановниця — Марія Хом’якова
У ролях: Олена Пономаренко, Василь Скакун, Анатолій Падука-Голот, Євген Баль

Коментарі